Gå til indhold

Sundhed

Behandlingsrådets arbejdsform klar til høring

Danske Regioner har udarbejdet rammerne for, hvordan Behandlingsrådet skal evaluere teknologier og behandlinger. De bliver nu sendt i høring frem til den 18. december. Derudover får life science-industrien en observatørpost i rådet.

I foråret vedtog Danske Regioners bestyrelse den endelige model for et dansk behandlingsråd, der skal vurdere, om prisen på nye behandlinger og teknologier står mål med effekten for patienterne. Sidenhen har Behandlingsrådet både fået en formand og en direktør. Og nu tager regionerne næste skridt.

Danske Regioner sender nemlig en metode- og procesramme i offentlig høring frem til den 18. december. Procesrammen beskriver de trin, en behandling eller teknologi skal igennem, når de bliver evalueret af Behandlingsrådet, mens metoderammen beskriver de metoder, rådet skal bruge i evalueringerne.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, glæder sig over, at den nærmere beskrivelse af Rådets arbejdsform er på plads. Hun ser nu frem til at få input i den kommende høringsrunde:

- Hvis patienterne fortsat skal mødes af det bedst mulige sundhedsvæsen, skal vi bruge vores ressourcer på den behandling, der virker bedst og giver mest sundhed for pengene. Her kommer Behandlingsrådet til at spille en betydningsfuld rolle, og derfor er det afgørende at sikre, at rådet får de bedst mulige rammer til at kunne gøre en positiv forskel, siger hun og fortsætter:

- Patienterne og medarbejdernes erfaringer med behandlingen eller teknologien kommer – sammen med den videnskabelige dokumentation – til at være centrale for Behandlingsrådets vurderinger. Det er vigtigt, for det er dem, der skal have gavn af løsningerne ude i dagligdagen i sundhedsvæsenet.

Observatørplads til industrien

Danske Regioner har desuden besluttet at udvide Behandlingsrådet med en ekstra observatørpost, der skal besættes af en repræsentant for life science-virksomhederne.

De fem erhvervsorganisationer, der repræsenterer life science-industrien, er blevet enige om at lade sig repræsentere af Medicoindustrien. Og det er Stephanie Lose er glad for:

- Et godt samarbejde med erhvervslivet er væsentligt for, at Behandlingsrådet bliver en succes. Med observatørposten styrker vi den gode dialog og sikrer, at Rådet også får kvalificerede input fra life science-virksomhederne, når de skal evaluere et produkt, siger hun.

Da virksomhedernes repræsentant deltager som observatør i Behandlingsrådet, vil vedkommende ikke have stemmeret, når rådet skal træffe beslutninger.

Behandlingsrådet mødes for første gang inden sommerferien 2021, og skal holde 6-10 møder om året. Rådet har 15 medlemmer og tre observatører.

 

Læs mere:

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Mirja Kløjgaard, chefrådgiver
Center for økonomi, styring og aftaler
M: 6167 4848
E: mjk@regioner.dk

Morten Christensen, presserådgiver
Kommunikation
M 3069 1917
E: moc@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

Danske Regioner ønsker styringsredskaber og medicingaranti for at sikre sundhedsvæsenets økonomi mod medicinudgifter på himmelflugt

Udgifterne til tilskudsmedicin steg med 1,4 milliarder kroner i 2023, og de stigende udgifter har store konsekvenser for regionernes samlede økonomi. Flere styringsredskaber og en medicingaranti kan sikre, at store udgiftsstigninger ikke slår bunden ud af sundhedsvæsenet.

Læs mere

Debat: Skalering skal sikre, at dansk sundhedsinnovation når sit fulde potentiale

Hvordan gør vi innovation til en kerneopgave i sundhedsvæsenet? Det spørgsmål tager konferencen 'Sund Skalering' d. 12. marts blandt andet fat på. Adam Wolf m.fl. skriver i anledning af konferencen et debatindlæg om vigtigheden af skalering af dansk sundhedsinnovation.

Læs mere

Kronik: Vi skal ruste sundhedsvæsenet til fremtiden med et nationalt center for sundhedsinnovation

I fremtiden vil færre medarbejdere skulle behandle flere patienter med stigende behov. Derfor har vi brug for flere løsninger, der frigør arbejdskraft til at løse sundsvæsenets kerneopgaver. Og vi har brug for en effektiv skalering af de løsninger, der virker.

Læs mere

Debat: Det skal være slut med sektorgrænser og kassetænkning

Danske Regioner vil reformere sundhedsvæsenet, så ansvar og økonomi for den samlede kæde af sundhedsydelser samles under én aktør. Bliver det til virkelighed, kan vi sige goddag til et bæredygtigt sundhedsvæsen og farvel til sektorgrænser, kassetænkning og opdelt lovgivning.

Læs mere