Gå til indhold

Forebyggelse

6,9 millioner til projekter om forebyggelse

Hvad skal der til for at få unge erhvervsskoleelever til at droppe smøgerne, øllerne og nærmeste grillbar? Hvordan forebygger vi, at patienter med rygsmerter får langvarige smerter og forløb, der trækker ud?

Det er eksempler på projekter, der tidligere har fået penge fra den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse. Fra i dag er der åbent for ansøgninger til næste års uddeling af bevillinger fra puljen. Puljen er på 6,9 mio. kr.

- Jeg håber, at der igen er mange af vores ansatte i regionerne, som sammen med fx kommuner, almen praksis, foreninger og organisationer vil søge puljen. Puljen lægger op til brede samarbejder omkring forebyggelse, fordi vi ved, at det virker bedre, når vi løfter i flok, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.

- Regionerne vil investere i forskning, så vi og andre kan arbejde i den rigtige retning i forhold til, hvad der rent faktisk har en effekt. Puljen giver os ny viden om forebyggelse, så vi alle får bedre mulighed for at koordinere og prioritere indsatser, der både skaber resultater og giver mening for borgerne og samfundet.

Den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse støtter projekter, der giver viden om effekten af forebyggelsesindsatser. Det ses gerne, at projekterne involverer flere samarbejdspartnere og forskningsmiljøer, som f.eks. regioner, kommuner, almen praksis, virksomheder og civilsamfundsorganisationer.

Fakta

  • Den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse er nedsat af Danske Regioner. Med puljen vil regionerne bidrage til at løfte folkesundheden, så danskerne får flere sunde leveår.
  • Puljen kan søges af forskningsprojekter med en regional hovedansøger, der omhandler forebyggelse, og som kan udbredes til andre områder, regioner, kommuner mv.
  • Puljen udmøntes i årene 2019-2021. Den bliver for tredje og sidste gang slået op den 3. september 2020.
  • Ansøgningsfristen er den 3. januar 2021. Det forventedes, at ansøgerne vil få skriftligt svar i marts 2021.
  • I denne ansøgningsrunde er der 6,9 mio. kr. i puljen.
  • Du søger elektronisk via link nedenfor.

Læs mere 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Relaterede nyheder

Læs mere

Nu bliver det nemmere at forske i sundhed

Ny vejledning skal nedbryde de juridiske barrierer, som forskere møder, når de ansøger om et forskningsprojekt. Vejledningen skal sikre en ensartet og hurtigere sagsbehandling af forskningsansøgninger til gavn for patienterne.

Læs mere

De fem regionsrådsformænd: Ulighedspulje skal afhjælpe geografisk ulighed i sundhed

Samtlige formænd i Danmarks regioner er enige om, at det er en fælles opgave at bekæmpe den geografiske ulighed i sundhed. Uligheden er en kæmpe udfordring for både ansatte og patienter, og regionerne arbejder intensivt med at skaffe personale i alle dele af landet. Men problematikken er så alvorlig, at det også kræver en national indsats. Derfor foreslår de nu en statslig ulighedspulje.

Læs mere

Debat: Teknokratiske strukturreformer vil være gift for det danske sundhedsvæsen

Personale, patienter og pårørende kan blive gidsler i et udmattende og langvarigt reformforløb, hvis det regionale demokrati bliver hældt ned ad brættet til fordel for et teknokratisk styret sundhedsvæsen, som Moderaterne foreslår. I stedet er der brug for ansvarlige og langsigtede løsninger på det stigende behandlingsbehov og manglen på arbejdskraft.

Læs mere

Teknologi kan løse manglen på arbejdskraft i sundhedsvæsenet

Vil du også gerne vide, hvordan sundhedsvæsenet kan blive bedre i de kommende år? Danmark skal have en teknologifond, der bryder med konventionerne og tager løsninger hele vejen, skriver Anders Kühnau, formand for Danske Regioner og Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI i Børsen.

Læs mere