Gå til indhold

Digitalt

Ny kampagne skal ruste familier til at undgå digitale fælder

Digitaliseringsstyrelsen skyder i samarbejde med KL og Danske Regioner kampagnen ”Et klik kan ændre alt” i gang. Kampagnen skal ruste familier bedre til at beskytte deres børns digitale sikkerhed.

Danskernes hverdag bliver mere og mere digital. Vi lægger madvarer i en virtuel indkøbskurv, børnene spiller online, og vi bruger de sociale medier dagligt. Men den digitale adfærd går også hånd i hånd med risiko for digital svindel, og de digitale svindlere bliver dygtigere og dygtigere til at franarre os vigtige og personlige oplysninger. Derfor skyder Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL og Danske Regioner kampagnen ”Et klik kan ændre alt” i gang. 

Digitaliseringsstyrelsen: Vi sætter fokus på et sikkert digitalt liv

- Jeg er rigtig glad for, at vi med kampagnen sætter fokus på et sikkert digitalt liv for danskerne. Vi vil have familier til at blive bedre til at undgå den digitale svindel. Med kampagnen stiller vi en række værktøjer og gode råd til rådighed, så forældre bliver klædt bedre på til at beskytte sig selv og deres børn i deres daglige digitale færden, siger Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

Nye veje for svindlerne at gå

Når hverdagen rykker online, betyder det også, at de digitale svindlere bruger digitale kanaler til at snyde danskerne. Og selvom mange godt ved, at de skal beskytte deres enheder og tænke sig om, før de klikker, bliver de digitale svindlere også dygtigere og dygtigere. De kriminelle finder nye veje og nye måder at snyde os på – fx i børnenes online spil. Derfor sætter kampagnen også fokus på de mange steder og de mange måder, vi kan blive udsat for svindel.

Kampagnen byder bl.a. på en film med en hacker, der gør os klogere på hackernes fokus og tricks til at undgå at blive snydt samt et familiespil, der skal hjælpe med at få snakken om digital sikkerhed i gang i familierne.

  • Se kampagnen på Sikkerdigital.dk, hvor du blandt andet kan se filmen med hackeren og tage test og challenges om sociale medier, online spil og nethandel.

KL: Et øjebliks uopmærksomhed kan give de forkerte personer adgang

- Der skal ikke mere end et øjeblik uopmærksomhed til og så kan de forkerte personer have adgang til ens personlige data. Derfor går vi i kommunerne meget op i danskernes sikkerhed, når de færdes på nettet. Vi er glade for at være en del af denne kampagne, som netop stiller skarpt på nogle af de fælder, som man dagligt kan møde, når man færdes på nettet, siger direktør Christian Harsløf fra KL.

Danske Regioner: Danskerne skal kunne færdes trygt på nettet

- Regionerne passer godt på danskernes sundhedsdata. Men svindel på nettet bliver mere og mere snedig, selv i et onlinespil. Derfor er det vigtigt at vide, hvad man skal holde øje med for ikke at gå i fælden. Regionerne er med i ”Ét klik kan ændre alt”-kampagnen, så danskerne kan færdes mere trygt på nettet, siger vicedirektør i Danske Regioner, Tommy Kjeldsgaard.

Fakta om kampagnen

Kampagnen skal øge danskernes bevidst om de digitale fælder, så færrest muligt udsættes for svindel. Du vil kunne læse mere om ”Et klik kan ændre alt” på sikkerdigital.dk/etklik. Kampagnen er en del af et fællesoffentligt samarbejde mellem KL, Danske Regioner og Digitaliseringsstyrelsen.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Sasia Bendix, konsulent
Center for Sundhedsinnovation (SINO)
M: 4025 9380
E: sbe@regioner.dk

Anne Mette Ehlers, chefrådgiver
Kommunikation
M: 9116 7399
E: ame@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

Nationale mål: Flere områder udvikler sig positivt

Flere områder af sundhedsvæsenet har udviklet sig positivt. Det viser årets statusrapport for de nationale mål for sundhedsvæsenet. Blandt andet er hjertedødeligheden faldende, kræftoverlevelsen stiger og flere overlever hjertestop på hospitalerne. COVID-19 epidemien har dog betydning for mange af målepunkterne, og årets statusrapport skal ses i det lys.

Læs mere

Kronik: Lad os styrke hjælpen til nyt liv

I takt med at ufrivillig barnløshed bliver mere udbredt, er det ikke længere nok at være dygtige til at redde liv – vi skal også blive endnu bedre til at hjælpe par og kvinder med at skabe nyt. Det skriver Stephanie Lose og Ulla Astman i en fælles kronik om Danske Regioners nye fertilitetsudspil.

Læs mere

Flere obduktioner kan give bedre forebyggelse af for tidlig død

Når et familiemedlem pludselig afgår ved døden, står familien tilbage i chok, sorg og med en masse ubesvarede spørgsmål. Det kan f.eks. være spørgsmål om, hvorvidt dødsfaldet skyldes arvelig sygdom, og det kan selvsagt skabe stor bekymring for familien. Danske Regioner har derfor nu indgået en aftale med landets tre retsmedicinske institutter, som skal sikre, at flere pårørende får hjælp til en afklaring af, hvorfor et familiemedlem er død uventet, pludseligt og i en tidlig alder.

Læs mere

Algoritmer på arbejde: Nye projekter med kunstig intelligens flytter ind på hospitalerne

I det nye år starter 12 nye projekter med kunstig intelligens i regioner og kommuner. De skal blandt andet anvende kunstig intelligens til at sikre patienter en tryg hjemsendelse fra hospitalet gennem hjemmemonitorering og udbrede en algoritme til sortering af indkomne mails.

Læs mere