Gå til indhold

Digitalt

Ny kampagne skal ruste familier til at undgå digitale fælder

Digitaliseringsstyrelsen skyder i samarbejde med KL og Danske Regioner kampagnen ”Et klik kan ændre alt” i gang. Kampagnen skal ruste familier bedre til at beskytte deres børns digitale sikkerhed.

Danskernes hverdag bliver mere og mere digital. Vi lægger madvarer i en virtuel indkøbskurv, børnene spiller online, og vi bruger de sociale medier dagligt. Men den digitale adfærd går også hånd i hånd med risiko for digital svindel, og de digitale svindlere bliver dygtigere og dygtigere til at franarre os vigtige og personlige oplysninger. Derfor skyder Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL og Danske Regioner kampagnen ”Et klik kan ændre alt” i gang. 

Digitaliseringsstyrelsen: Vi sætter fokus på et sikkert digitalt liv

- Jeg er rigtig glad for, at vi med kampagnen sætter fokus på et sikkert digitalt liv for danskerne. Vi vil have familier til at blive bedre til at undgå den digitale svindel. Med kampagnen stiller vi en række værktøjer og gode råd til rådighed, så forældre bliver klædt bedre på til at beskytte sig selv og deres børn i deres daglige digitale færden, siger Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

Nye veje for svindlerne at gå

Når hverdagen rykker online, betyder det også, at de digitale svindlere bruger digitale kanaler til at snyde danskerne. Og selvom mange godt ved, at de skal beskytte deres enheder og tænke sig om, før de klikker, bliver de digitale svindlere også dygtigere og dygtigere. De kriminelle finder nye veje og nye måder at snyde os på – fx i børnenes online spil. Derfor sætter kampagnen også fokus på de mange steder og de mange måder, vi kan blive udsat for svindel.

Kampagnen byder bl.a. på en film med en hacker, der gør os klogere på hackernes fokus og tricks til at undgå at blive snydt samt et familiespil, der skal hjælpe med at få snakken om digital sikkerhed i gang i familierne.

KL: Et øjebliks uopmærksomhed kan give de forkerte personer adgang

- Der skal ikke mere end et øjeblik uopmærksomhed til og så kan de forkerte personer have adgang til ens personlige data. Derfor går vi i kommunerne meget op i danskernes sikkerhed, når de færdes på nettet. Vi er glade for at være en del af denne kampagne, som netop stiller skarpt på nogle af de fælder, som man dagligt kan møde, når man færdes på nettet, siger direktør Christian Harsløf fra KL.

Danske Regioner: Danskerne skal kunne færdes trygt på nettet

- Regionerne passer godt på danskernes sundhedsdata. Men svindel på nettet bliver mere og mere snedig, selv i et onlinespil. Derfor er det vigtigt at vide, hvad man skal holde øje med for ikke at gå i fælden. Regionerne er med i ”Ét klik kan ændre alt”-kampagnen, så danskerne kan færdes mere trygt på nettet, siger vicedirektør i Danske Regioner, Tommy Kjeldsgaard.

Fakta om kampagnen

Kampagnen skal øge danskernes bevidsthed om de digitale fælder, så færrest muligt udsættes for svindel. Kampagnen er en del af et fællesoffentligt samarbejde mellem KL, Danske Regioner og Digitaliseringsstyrelsen.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Sasia Bendix, konsulent
Center for Sundhedsinnovation (SINO)
M: 4025 9380
E: sbe@regioner.dk

Anne Mette Ehlers, chefrådgiver
Kommunikation
M: 9116 7399
E: ame@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

Norden skal gøre Europas emballage grønnere

Miljøhensyn og konkurrence går hånd i hånd i de nordiske indkøbskriterier på hospitalsområdet udviklet af de fem danske regioner. Kriterierne kan effektivt begrænse emballagemængderne fra Europas hospitaler – ikke mindst plastik, skriver Anders Kühnau og Bertel Haarder i AvisenDanmark.

Læs mere

Debatindlæg: Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet: Flere fuldtidsstillinger kan fremtidssikre sundhedsvæsnet

Flere på fuldtid er et af de greb, som bliver præsenteret i regeringens nyeste reformudspil ”Danmark kan mere III”. Udspillet har fokus på at få flere fra deltid til fuldtid i kommunerne, men det er man allerede i gang med i regionerne. Lokal dialog og kreativitet er vejen til at få mange flere deltidsansatte i regionerne op på fuld tid, skriver Heino Knudsen og Mona Striib.

Læs mere

Regionerne prioriterer og skaber sammenhæng i sundhedsvæsenet

Ofte bidrager sundhedsdebatten til nye indsigter og nøgterne bud på løsninger. Det kan dog efterhånden mærkes at valgkampen lurer under overfladen. Senest i Altinget hvor folketingskandidat for moderaterne Monika Rubin genbesøger en række påstande om regionernes arbejde og rolle i det danske sundhedsvæsen, skriver Danske Regioners formand for sundhedsudvalget, Karin Friis Bach i debatindlæg.

Læs mere

Ny kampagne med Bodil Jørgensen giver danskerne huskeregel, så de bedre kan undgå svindel med personlige oplysninger

Svindlere kan være svære at gennemskue – særligt når de efterligner eksempelvis banker og myndigheder for at få fat i dine personlige oplysninger. Derfor lancerer Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i dag en kampagne, der skal hjælpe danskerne til at undgå at få stjålet og misbrugt deres identitet.

Læs mere