Gå til indhold

Psykiatri og social

Lars Gaardhøj bliver ny formand for psykiatri- og socialudvalget

Lars Gaardhøj overtager den 1. maj posten som formand for Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg. Han afløser Sophie Hæstorp Andersen.

Lørdag d. 1. maj skiftes der formand i Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg. Her afløser Lars Gaardhøj nemlig Sophie Hæstorp Andersen, der fratræder udvalgsformandsposten, fordi hun ikke genopstiller ved regionalvalget i november.

Psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner står i den kommende tid over for en række vigtige politiske sager, bl.a. regeringens 10-årsplan for psykiatrien, evalueringen af det specialiserede socialområde samt arbejdet for at samle behandlingen af psykisk sygdom og misbrug i ét samlet tilbud.

Den kommende formand ser frem til at komme i gang med opgaverne:

”Hundredtusindvis af danskere har psykisk sygdom, handicap eller komplekse sociale problemer tæt inde på livet – enten selv eller som pårørende. Det er et område, der betyder rigtig meget for mig, da det handler om livskvalitet for nogle af vores mest udsatte og sårbare. Ikke mindst de mange børn og unge, vi ser have behov for hjælp i psykiatrien,” siger Lars Gaardhøj og fortsætter:

”Derfor kan jeg heller ikke vente med at trække i arbejdstøjet sammen med udvalget og knokle for, at vi som samfund får sat tidligt ind og giver de berørte mennesker den bedst mulige hjælp.”

Lars Gaardhøj er medlem af Socialdemokratiet, valgt ind i regionsrådet i Region Hovedstaden og medlem af Danske Regioners bestyrelse. Han er 46 år og bor Østerbro i København med sin familie.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Trine Korsgaard, sekretariatschef
Ledelsessekretariatet
M: 2580 9012
E: tko@regioner.dk

Morten Christensen, presserådgiver
Kommunikation
M: 3069 1917
E: moc@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere

Ny aftale sætter mål for hurtig hjælp til børn og unge i psykisk mistrivsel

Børn og unge med psykisk mistrivsel og symptomer på psykisk lidelse skal fremover kunne få hurtig hjælp. Inden for 14 dage skal man kunne komme til den første samtale i de nye lettilgængelige behandlingstilbud, som skal være fuldt ud etableret i kommunerne senest i 2025.

Læs mere

Hurtigere hjælp til børn og unge med psykiske sygdomme i det nære sundhedsvæsen

En ny aftale for de praktiserende speciallæger kan gøre ventelisterne kortere for børn og unge med psykiske sygdomme. Det forventer Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS).

Læs mere

Vinderne af Prisopgaven i Klinisk Psykiatri 2023

Danske Regioner har uddelt priser for sin årlige prisopgave i Klinisk Psykiatri for medicinstuderende i samarbejde med regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri. Prisoverrækkelsen fandt sted på Dansk Psykiatrisk Selskabs Årsmøde på Hotel Legoland i Billund.

Læs mere