Gå til indhold

Regionerne har modtaget varsel om udvidelse af konflikt fra DSR

Regionernes Løn- og Praksisudvalg har i dag modtaget et varsel om udvidelse af strejke fra Dansk Sygeplejeråd. Udvidelsen sker fra den 10. august.

DSR har i dag fremsendt et udvidet strejkevarsel til Regionernes Løn- og praksisudvalg. 

- Vi følger naturligvis situationen tæt, og udvidelsen af konflikten var ventet, men det vil desværre resultere i udskydelser af operationer og aftaler for endnu flere patienter, siger Anders Kühnau, der er formand for Løn- og praksisudvalget i Danske Regioner og fortsætter: 

- Jeg er på vegne af patienterne rigtig ærgerlig over konflikten, og jeg vil gerne understrege, at vi altid er klar til at tale med DSR. Jeg må dog sige, at vi to gange er blevet enige med DSR om aftaler, som et flertal af medlemmerne af DSR derefter har stemt nej til. Hvis der skal komme noget ud af dialogen, forudsætter det derfor, at DSR bliver mere tydelige og konkrete på, hvad en realistisk løsning kan være.

Udvidelsen af strejken vil træde i kraft fra den 10. august. Regionerne går hver især i gang med at se på, om der er behov for at genforhandle nødberedskaber med DSR frem mod udvidelsen.

Nødberedskaberne sikrer, at alle livsvigtige og uopsættelige opgaver fortsat behandles. Alle patienter, der måtte blive berørt af konflikten, vil få direkte besked fra deres region.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anders Kühnau,
Fmd. for Løn- og Praksisudvalget, fmd. for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), regionsrådsformand
T
M 23 60 27 68
E kuhnau@rr.rm.dk
Billede af Anders Kühnau.
Læs mere

Relaterede nyheder

Ny overenskomst for de praktiserende læger har fokus på ulighed i sundhed og faglig udvikling

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) er nået til enighed om en ny overenskomst for de praktiserende læger, som har fokus på bl.a. ulighed i sundhed, nye tilgængelighedsformer for patienterne og fastholdelse af ældre læger. Hvis aftalen godkendes, træder den i kraft 1. januar 2022.

Læs mere

Regionerne har forberedt sig på sygeplejerskestrejke fra i nat

Medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd har stemt nej til et mæglingsforslag fremsat af Forligsmanden. Da DSR har varslet strejke, vil konflikten bryde ud natten til lørdag. Regionerne har forberedt sig så godt som muligt, når det gælder udskydelser, og alle berørte patienter får direkte besked fra deres region.

Læs mere

Ny aftale sikrer ekstraordinær indsats for lærepladser på social- og sundhedsuddannelserne

Regeringen, KL, Danske Regioner og FOA er enige om at indføre en række initiativer for at sikre, at der uddannes flere social- og sundhedsmedarbejdere. Den nye lærepladsaftale sikrer en ekstraordinær indsats for lærepladser i 2021-22 og garanterer minimum 9.000 lærepladser for elever på social- og sundhedsuddannelserne i 2022-26.

Læs mere

Borgere med behov for hjælpemidler skal mødes af et mere simpelt system

En krykke, et dropstativ eller en kørestol. Det er eksempler på hjælpemidler, som borgerne skal opleve en smidigere proces med at få udleveret: - Som reglerne er nu, er ansvaret for hjælpemiddelområdet delt mellem kommuner og regioner, og problemer med afklaringer på tværs af sektorer kan i sidste ende gå ud over borgerne, der kan opleve problemer med at få den rette hjælp i rette tid, siger Stephanie Lose.

Læs mere