Gå til indhold

Regionerne har modtaget varsel om udvidelse af konflikt fra DSR

Regionernes Løn- og Praksisudvalg har i dag modtaget et varsel om udvidelse af strejke fra Dansk Sygeplejeråd. Udvidelsen sker fra den 10. august.

DSR har i dag fremsendt et udvidet strejkevarsel til Regionernes Løn- og praksisudvalg. 

- Vi følger naturligvis situationen tæt, og udvidelsen af konflikten var ventet, men det vil desværre resultere i udskydelser af operationer og aftaler for endnu flere patienter, siger Anders Kühnau, der er formand for Løn- og praksisudvalget i Danske Regioner og fortsætter: 

- Jeg er på vegne af patienterne rigtig ærgerlig over konflikten, og jeg vil gerne understrege, at vi altid er klar til at tale med DSR. Jeg må dog sige, at vi to gange er blevet enige med DSR om aftaler, som et flertal af medlemmerne af DSR derefter har stemt nej til. Hvis der skal komme noget ud af dialogen, forudsætter det derfor, at DSR bliver mere tydelige og konkrete på, hvad en realistisk løsning kan være.

Udvidelsen af strejken vil træde i kraft fra den 10. august. Regionerne går hver især i gang med at se på, om der er behov for at genforhandle nødberedskaber med DSR frem mod udvidelsen.

Nødberedskaberne sikrer, at alle livsvigtige og uopsættelige opgaver fortsat behandles. Alle patienter, der måtte blive berørt af konflikten, vil få direkte besked fra deres region.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anders Kühnau,
Fmd. for Løn- og Praksisudvalget, fmd. for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), regionsrådsformand
T
M 23 60 27 68
E kuhnau@rr.rm.dk
Billede af Anders Kühnau.
Læs mere

Relaterede nyheder

Ny overenskomstaftale på plads: Praktiserende speciallæger skal tættere på patienterne

RLTN og FAPS har forhandlet en ny overenskomstaftale for de praktiserende speciallæger på plads. Aftalen gælder for perioden 2022-26 og sikrer blandt andet et betydeligt økonomisk løft, bedre speciallægedækning i yderområder, øget tilgængelighed for patienterne og en styrkelse af det nære sundhedsvæsen.

Læs mere

Flere obduktioner kan give bedre forebyggelse af for tidlig død

Når et familiemedlem pludselig afgår ved døden, står familien tilbage i chok, sorg og med en masse ubesvarede spørgsmål. Det kan f.eks. være spørgsmål om, hvorvidt dødsfaldet skyldes arvelig sygdom, og det kan selvsagt skabe stor bekymring for familien. Danske Regioner har derfor nu indgået en aftale med landets tre retsmedicinske institutter, som skal sikre, at flere pårørende får hjælp til en afklaring af, hvorfor et familiemedlem er død uventet, pludseligt og i en tidlig alder.

Læs mere

Regionerne går nu i gang med at indkalde til udskudte aftaler

Folketinget har fredag besluttet at gribe ind i sygeplejerskernes strejke. Derfor vil konflikten ophøre lørdag. Patienter, der har måtte vente på deres aftale med sundhedsvæsenet, vil komme til hurtigst muligt.

Læs mere

Danske Regioner: Godt for patienterne, at der er udsigt til en afslutning på strejken

Det er godt, der er udsigt til, at der kan komme en ende på strejken, og at de mange tusinde danskere, der har brug for behandling i sundhedsvæsenet, igen kan se frem til at kunne blive behandlet, lyder det fra Danske Regioner.

Læs mere