Gå til indhold

Psykiatri

8 ud af 10 psykiatriske patienter er tilfredse med behandlingen

81 procent af patienterne i psykiatrien er tilfredse med den hjælp, de får fra psykiatrien: -Det glæder mig meget, at det store flertal af patienterne er tilfredse, siger formand for Danske Regioners social- og psykiatri-udvalg, Sophie Hæstorp Andersen.

Resultatet af regionernes årlige LUP-måling på psykiatri-området er klar. 8.731 patienter svarede sidste efterår på en stribe spørgsmål om deres behandling. På flere områder er der nu større tilfredshed end i forrige måling, og ingen sammenlignelige områder får dårligere karakterer end i målingen før.

- Vores medarbejdere skal have ros for det gode resultat. Ud over det landsdækkende resultat, viser målingen helt ned på sygehus-, afdelings- og afsnitsniveau, at der kan være forskelle i vurderingerne, og hvor der er behov for en styrket indsats, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Ambulante patienter er mest tilfredse

Ligesom ved tidligere undersøgelser er tilfredsheden blandt patienter, der modtager ambulant behandling, og lavere blandt indlagte patienter.

Fx er der nu overordnet set større tilfredshed blandt voksne i ambulant behandling i forhold til året før, og flere svarer, at personalet ved behov i højere grad kontakters hjemkommune i forhold til tidligere.

- Det er glædeligt, for det er vigtigt, at behandlingen er sammenhængende, siger Sophie Hæstorp Andersen. Så dén vej skal vi videre ad, påpeger hun.

Høj forældretilfredshed

Også en del af de pårørende er blevet spurgt: 82 procent af 1.498 adspurgte forældre til børn og unge, der fik psykiatrisk behandling i efteråret, var tilfredse.

Højst score får tilfredshed med at personalet er venligt og imødekommende, mens færre oplever, at der er én læge, der tager det overordnede ansvar for deres behandling.

- Der er forskel på og områder, hvor det går godt eller mindre godt. Hospitalerne kan bruge tallene til målrettede indsatser på udvalgte områder for på opnå endnu mere tilfredshed næste år, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Samlet størst tilfredshed, 1-5 (5=meget stor tilfredshed):

  • Personalet er venligt og imødekommende: 4,56
  • Jeg er alt i alt tilfreds: 4,22
  • Jeg kan komme i kontakt med personalet ved behov: 4,21

Samlet lavest tilfredshed:

  • Én læge tager et overordnet ansvar for mit samlede forløb: 3,84
  • Personalet taler med mig om, hvad jeg kan gøre for at få det bedre: 4,01
  • Jeg er med til at træffe beslutninger om undersøgelse/behandling: 4,05

 

Læs blot:

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Relaterede nyheder

Læs mere

Forfatter Anna Juul vinder pris som Årets Sundhedsdebattør

Danske Regioner hædrer forfatter Anna Juul som Årets Sundhedsdebattør. Anna Juul vinder den nystiftede pris efter, at hun i januar udgav bogen ”Superskurk”, hvor hun med en skarp pen beskriver sine personlige oplevelser med psykisk sygdom og mødet med psykiatrien.

Læs mere

Regioner og praktiserende speciallæger styrker indsatsen i psykiatrien

En ny aftale for de praktiserende speciallæger kan gøre ventelisterne i psykiatrien kortere. Det forventer Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS). Aftalen indebærer bl.a., at klinikpersonale får mulighed for at bidrage til, at de praktiserende psykiatere kan behandle flere patienter.

Læs mere

Aftale på plads om samlet dobbeltdiagnosetilbud og omlægning af særlige pladser i psykiatrien

Regeringen har indgået en aftale med KL og Danske Regioner om rammerne for et samlet regionalt tilbud af høj faglig kvalitet til mennesker, der både har en psykisk lidelse og et behandlingskrævende misbrug. Samtidig er man enige om en omlægning af de særlige pladser i psykiatrien, så de kan anvendes mere fleksibelt og ikke risikerer at stå tomme.

Læs mere

Debat: Kære sundhedsminister, husk den ”åbne dør” og omlæg de særlige pladser

Sophie Løhde er indstillet på at løse tomgangen på de særlige pladser i psykiatrien. Løsningen bør være en grundlæggende ændring af ordningen, så regionerne selv visiterer til pladserne.

Læs mere