Gå til indhold

Digitalt

Ny IT-løsning i almen praksis hjælper ældre og udsatte borgere med at gå til lægen over video

En ny IT-løsning giver mulighed for, at udsatte borgerne nemt kan starte et lægebesøg over video på sin mobil. Løsningen er udviklet af PLO med midler fra den seneste overenskomstaftale mellem Danske Regioner og PLO.

Nu får ældre og udsatte borgere nemmere ved at gå til lægen over video - noget som bliver mere og mere udbredt blandt befolkningen generelt. En ny løsning henvender sig nemlig især til dem, hvor apps, NemID og MitID kan virke fremmede.

 

 


- Videokonsultationer er blevet en naturlig del af hverdagen i almen praksis. Det er godt, for mange patienter er glade for at kunne gå til lægen hjemmefra, ligesom lægerne gerne vil tilbyde en god service til deres patienter. Tilgængeligheden og sikkerheden skal være sådan, at også ældre og udsatte borgere kan gå til lægen på video, og jeg håber, at endnu flere udsatte og ældre nu benytter sig af muligheden, siger Jørgen Skadborg, der er formand for PLO.

Digitalisering skal være til gavn for os alle

Med den nye løsning får borgeren en sms fra lægeklinikken om, at de har en planlagt videokonsultation. Borgeren trykker på et link i SMS’en, hvorefter videokonsultationen starter. Det nye SMS-værktøj supplerer adgangen til video i Min Læge appen, som stadig er det primære værktøj til videokonsultationer. 2. næstformand i Danske Regioner, Lars Gaardhøj, siger:

 - Det kan være hårdt arbejde at gå til lægen som ældre eller udsat. Ud ad døren, ned ad trappen, vente på bussen og vente i venteværelset. Nu gør Danske Regioner og PLO det nemmere at gå til lægen hjemmefra for dem af os, som er ældre eller udsatte. Før kunne det måske virke som en uoverkommelig opgave at koble sig på en videokonsultation. Det laver vi om på med den nye sms-løsning. Digitalisering skal være til gavn for os alle – også når vi har særlige udfordringer eller ikke vokset op med en smartphone i hånden.  

94 procent af alle klinikker tilbyder i dag konsultationer på video, primært igennem appen Min Læge, som er downloadet to millioner gange. I gennemsnit foretager de praktiserende læger omkring 38.000 videokonsultationer om måneden, og tallet er i fremgang.

En videoløsning for borgere uden NemID

Løsningen er udviklet af PLO med midler fra den seneste overenskomstaftale mellem Danske Regioner og PLO. Her blev det aftalt at se på videoløsninger til borgere uden NemID.  

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Lars Gaardhøj,
2. næstformand, formand for politisk arbejdsgruppe om digitalisering og datadeling, regionsrådsformand
T
M 28 92 25 98
E formand@regionh.dk
Bestyrelsesmedlem og 2. næstformand Lars Gaardhøj
Læs mere

Relaterede nyheder