Positivt med færre regler på sundhedsområdet

Færre regler og mindre bureaukrati skal gøre det enklere at føre patientjournaler og aflaste praktiserende læger, sådan lyder nogle af forslagene i regeringens udspil til en afbureaukratiseringsreform. Danske Regioner er positive over for udspillet, der indeholder flere af regionernes forslag til forenkling af regler på sundhedsområdet.

”Vi er glade for regeringens udspil, som gør op med nogle af de regler og det puljetyranni, der skaber udfordringer i sundhedsvæsenet i dag,” siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Regeringen peger på 130 konkrete initiativer, der skal sikre afbureaukratisering, herunder 10 initiativer på sundhedsområdet. Initiativerne indeholder blandt andet et opgør med puljer, forenkling af eksisterende regler og en reducering i antallet af mål og politikker. Danske Regioner og KL er inviteret til dialog om, hvordan målsætningen kan indfries.

”Vi er generelt positive overfor initiativerne i udspillet. Det er blandt andet med til at skabe mere gennemsigtighed på høreområdet og aflaste de praktiserende læger, så de kan bruge tid på patientkontakt i stedet for administrative opgaver”, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

”Det er glædeligt, at regeringen lytter til os, da vi kender sundhedsvæsenet og det, som optager patienter og sundhedspersonale,” siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Statsminister brugte også pressemødet til at sætte rammen for regeringens arbejde med sammenhæng i sundhedsvæsenet. Der blev præsenteret et ministerudvalg, der skal arbejde med sundhedsreformen frem til efteråret, hvor den præsenteres.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T -
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
Læs mere

Relaterede nyheder

Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top

Ny undersøgelse af tilfredsheden blandt de patienter, der får hjælp med akutlægehelikopter, viser, at de er yderst tilfredse og føler sig trygge i hænderne på helikoptermandskabet.

Læs mere

Sammen gør vi Danmark til førende HealthTech nation

Forestil dig, at du ved at sluge en robot i tabletform på størrelse med en Kodimagnyl, kan behandles for din sukkersyge ved et snuptag - helt uden brug af nåle. Dine helbredstjek klarer du hurtigt med en sundhedsbot på din telefon. Science fiction? Nej, for sundhedsteknologiske løsninger som disse kan blive til virkelighed om få år, hvis sundhedsvæsen, industri og forskning og andre gode kræfter lægger sig i selen – sammen.

Læs mere

Blåt stempel til kvaliteten hos de praktiserende speciallæger

Alle landets 1000 praktiserende speciallæger har nu fået det blå stempel af Den Danske Kvalitetsmodel efter en grundig akkreditering. Dermed står speciallægerne godt rustet til at behandle flere patienter i det nære sundhedsvæsen de kommende år, fastslår Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

Læs mere

60.000 danskeres gener kan forbedre sundheden

Genetiske oplysninger kan afgøre liv eller død. Mange kræft- og hjertepatienter er blandt dem, der allerede i dag har gavn af, at deres gener undersøges af eksperter. På den måde får de hurtigt behandling, der virker. Behandling der kan udvides til langt flere grupper af patienter i fremtiden.

Læs mere