Gå til indhold

psykiatri

Prisopgave i klinisk psykiatri for medicinstuderende 2019

Medicinstuderende kan nu deltage i Danske Regioners årlige prisopgave, der udloddes til de bedste opgaver inden for det psykiatriske område. Frist for deltagelse er d. 10. januar 2020.

Psykisk sygdom er på linje med kræft, diabetes og hjerte-kar-sygdomme, både i omfang og udgifter, og psykisk sygdom har en fremtrædende plads på den sundhedspolitiske dagsorden. Psykiatrien er i hastig udvikling, og medicinstuderende kan nu være med til at styrke området.

Danske Regioner udlodder sin årlige prisopgave for medicinstuderende i samarbejde med regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri

Formålet med prisopgaven er at fremme medicinstuderendes interesse for specialerne børne- og ungdomspsykiatri og voksenpsykiatri.

Prisen anerkender en særlig indsats på et højt fagligt niveau. De tre bedste opgaver præmieres med henholdsvis 25.000 kr., 15.000 kr. og 10.000 kr.

Prisopgaven skal have relevans for de psykiatriske specialer og opgavebesvarelsen bør eksplicit forholde sig hertil. Dette vil blive tillagt vægt i bedømmelsen. Prisopgaven bør desuden indeholde forskningsmetodiske overvejelser og demonstrere, at man kan mestre disse.

Alle studerende indskrevet ved Det Medicinske Fakultet ved henholdsvis Århus, Odense, Ålborg og Københavns universiteter, kan deltage. For at ligestille studerende fra alle fire medicinske fakulteter stilles der intet krav om, at prisopgaven skal være universitetsbedømt.

Krav til deltagelse

Opgaverne indsendes elektronisk senest fredag d. 10. januar 2020 til:
rvi@regioner.dk
Mærket: Prisopgave i psykiatri 2019

Vinderen kontaktes direkte. Der må forventes op til to måneders bedømmelsestid.
Vinderopgaverne offentliggøres i relevante faglige tidsskrifter/nyhedsmedier og på Danske Regioners hjemmeside.

Formkrav

  • Personer der tidligere har deltaget i konkurrencen, kan ikke deltage igen.
  • Tidligere indsendte opgaver kan ikke indgå og vil blive frasorteret.
  • Opgaven skal kunne publiceres i sin fulde længde, hvis den skal indgå i konkurrencen.
  • Opgaven må maksimalt bestå af 18.000 tegn/anslag (med mellemrum) alt inklusiv med undtagelse figurer/tabeller samt referenceliste.
  • Der må maksimalt være 6 tabeller/figurer.
  • Der må maksimalt medtages 40 referencer.
  • Der stilles ikke krav til opgavens opbygning. Det står således den studerende frit for at medtage abstract, bilag m.v. – såvel abstract og bilag vil imidlertid tælle med i de 18.000 anslag.
  • Såfremt en vejleder eller anden person er tilknyttet bedes navnet oplyst.
  • Er der tale om en opgave med flere forfattere, skal der redegøres for indsenders/indsenderes selvstændige bidrag og rolle i udarbejdelsen.
prisopgave i psykiatri 2019

Bedømmelsesudvalg

  • Professor, ledende overlæge, ph.d. Merete Nordentoft
  • Professor, overlæge, dr.med. Martin Balslev Jørgensen
  • Professor, læge, ph.d. Charlotte Ulrikka Rask
  • Teamleder Mikkel Lambach
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Mikkel Lambach,
Chefrådgiver/Teamleder
T
M 2917 0902
E mla@regioner.dk
Billede af Mikkel Lambach
relaterede nyheder

Læs mere

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere

Ny aftale sætter mål for hurtig hjælp til børn og unge i psykisk mistrivsel

Børn og unge med psykisk mistrivsel og symptomer på psykisk lidelse skal fremover kunne få hurtig hjælp. Inden for 14 dage skal man kunne komme til den første samtale i de nye lettilgængelige behandlingstilbud, som skal være fuldt ud etableret i kommunerne senest i 2025.

Læs mere

Hurtigere hjælp til børn og unge med psykiske sygdomme i det nære sundhedsvæsen

En ny aftale for de praktiserende speciallæger kan gøre ventelisterne kortere for børn og unge med psykiske sygdomme. Det forventer Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS).

Læs mere

Vinderne af Prisopgaven i Klinisk Psykiatri 2023

Danske Regioner har uddelt priser for sin årlige prisopgave i Klinisk Psykiatri for medicinstuderende i samarbejde med regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri. Prisoverrækkelsen fandt sted på Dansk Psykiatrisk Selskabs Årsmøde på Hotel Legoland i Billund.

Læs mere