Gå til indhold

Corona-virus/covid-19

Regioner glæder sig over vacciner til hele Danmark

De fem regioner står klar til at fordele vaccinen og vaccinere de prioriterede grupper i hele landet, så snart den ankommer.

De første vacciner mod covid-19 skal fordeles til borgere i hele landet, og de fem regioner står klar til at modtage vaccinerne fra SSI og derefter fordele dem rundt i hver region, når de ankommer.

- Vi glæder os over, at hele Danmark er med i den første bølge af vaccinering. Vi har siden marts alle stået igennem en periode med mange afsavn på grund af covid-19, og derfor ser vi frem til at tilbyde borgere i alle regioner den vaccine, som vi med længsel har set frem til, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Regionerne vil bl.a. vaccinere med udkørende vaccinationsenheder til plejehjem, på vaccinationscentre og på hospitalerne.

- Det er enorm opgave, som vi skal løfte sammen med de statslige myndigheder, og det er regionerne klar til. Vi skal sammen sikre, at vaccinen kommer ud til alle de mennesker, som har mest brug for den, dvs. i første omgang de ældre og de mest sårbare, siger Stephanie Lose.

Regionerne stiller bl.a. køle- og frysefaciliteter til rådighed for vaccinerne, når de ankommer. Nogle vacciner skal opbevares ved lavere temperaturer end andre, og det kommer til at ske fx i regi af sygehusapotekerne og biobankerne.

Vaccinationerne skal derudover i vidt omfang foretages af regionernes læger, de praktiserende læger og andre sundhedsfaglige medarbejdere, som lægerne uddelegerer opgaven til. Flere regioner søger lige nu efter ekstra medarbejdere, som kan hjælpe med at vaccinere.

- Vi er klar og ser frem til at rulle vaccineplanerne ud sammen med staten, kommunerne og de praktiserende læger. Hele Danmark skal gå hånd i hånd for at få vaccineret så mange som muligt i den kommende tid, så vi kan komme covid-19 til livs, siger Stephanie Lose.

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Relaterede nyheder

Læs mere