Prisopgave i psykiatri 2019

Danske Regioner har uddelt sin årlige prisopgave for medicinstuderende i samarbejde med regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri.

Danske Regioners prisopgave i psykiatri blev stiftet i 2008 med det formål at fremme dygtige medicinstuderendes interesse for de psykiatriske specialer. Prisen anerkender en særlig indsats på et højt fagligt niveau inden for de psykiatriske specialer. De tre bedste opgaver præmieres med henholdsvis 25.000 kroner, 15.000 kroner og 10.000 kroner.

Igen i år var bedømmelsesudvalget enige om, at de indsendte opgaver lå på et højt fagligt niveau.

De tre vindere

Førstepladsen og 25.000 kroner:

Anna Skovgaard Møller Nielsen for opgaven: ”Effect of Mode of Birth on development of Mental Disorder in the Offspring: a nationwide Danish Cohort Study”.

Bedømmelsesudvalget sagde, at Anna præsenterer et meget veludført studie baseret på registerdata med et flot design og nogle interessante resultater. Hertil var udvalget enige i, at der fremstilles en fin diskussion af confounding, og at opgaven har et godt greb om resultaterne.

Andenpladsen og 15.000 kroner:

Helle Gade Andersen for opgaven: ”Striatal Volume Increase After Six Weeks of Selective Dopamin D2/3 Receptor Blockade in First-Episode, Antipsychotic-Naive Schizophrenia Patients”.

Bedømmelsesudvalget hæftede sig ved, at der var tale om en opgave med et kompliceret stof, hvor Helle har ydet et stort bidrag til arbejdet. Hertil lagde bedømmelsesudvalget vægt på, at opgaven var velskrevet og havde en klar og tydelig hypotese samt et klinisk relevant forskningsspørgsmål.

Tredjepladsen og 10.000 kroner:

Kristine Andersen for opgaven: ”Association between neonatal homecare for preterm infants and incidence of postpartum depression in mothers”.

Bedømmelsesudvalget lagde vægt på, at der er tale om et spændende registerstudie med nogle interessante og relevante resultater. Endvidere var bedømmelsesudvalget også enige i, at der fremstilles en god og kritisk diskussion, og at studiet generelt er velskrevet.

Bedømmelsesudvalg

  • Professor, overlæge, dr.med. Martin Balslev Jørgensen
  • Professor, ledende overlæge, ph.d. Merete Nordentoft
  • Professor, læge, ph.d. Charlotte Ulrikka Rask
Læs mere

Relaterede nyheder

Det digitale sundhedsvæsen hjælper dem, der har det allersværest

Digitalisering og nærhed er ikke modsætninger. Med digitale tilbud vil vi hjælpe bedre og mere - også mennesker med svære psykiske lidelser eller alvorlige kroniske sygdomme. Det skal altid være frivilligt.

Læs mere

Forslag: Tusindvis af danskere med psykisk sygdom og misbrug skal have samlet behandling

Psykisk sygdom og misbrug hænger tæt sammen, men behandles alligevel hver for sig af regioner og kommuner. Det betyder, at mennesker med begge diagnoser risikerer at falde mellem to stole, når de har brug for behandling. Danske Regioner foreslår, at behandlingen samles i ét regionalt tilbud, hvor man på samme tid og sted får hjælp til både psykiske lidelser og misbrug.

Læs mere

Video bliver en fast del af psykiatrien

Under COVID-19-epidemien har videokonsultationer i psykiatrien taget et voldsomt ryk fremad. Nu vil regionerne gøre video til en fast del af arbejdet i psykiatrien, når det giver faglig mening og passer til den enkelte patient. En ny Task Force for digital psykiatri skal lede arbejdet med at udnytte video og andre digitale muligheder i psykiatrien bedst muligt til gavn for patienterne.

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere