Gå til indhold

Coronavirus/Covid-19

Danske Regioner og regeringen indgår aftale, der skal understøtte dansk økonomi

Med aftalen er der enighed om at fremrykke og gennemføre planlagte anlægsinvesteringer i 2020. Samtidig vil regionerne i nogle tilfælde også gøre brug af de nye muligheder for at forudbetale virksomheder for arbejde, der er aftalt til senere på året.

Regeringen og Danske Regioner har i dag indgået en aftale der skal holde hånden under virksomheder, der er blevet økonomisk udfordret i forbindelse med Corona. 

- Mange virksomheder har det svært i den her tid, og det er helt naturligt, at vi hjælper, når vi kan. Derfor er regionerne allerede i gang med at fremrykke betalinger for at hjælpe virksomheder, som regionerne har aftaler med, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Det er også derfor, regionerne vil holde fast og sætte gang i blandt andet anlægsinvesteringer som udendørsrenovering, klimasikring og andre ting, der ikke berører hospitalsdriften. Det er en vigtig del af aftalen for regionerne, at de ekstra udgifter, vi har i forbindelse med COVID-19 i 2020 bliver undtaget fra budgetloven. Det giver mulighed for at fokusere fuldstændig på at løse opgaven i forbindelse med COVID-19.

- Så må vi tale med regeringen om regningen bagefter. Det handler både om ekstra udgifter til indkøb, som for tiden naturligt koster regionerne en del mere end det, der er budgetteret med og håndteringen af selve COVID-19, men også udgifter til efterfølgende at komme i bund med alle de undersøgelser og operationer, der for tiden bliver udskudt, siger Stephanie Lose.

Der er ingen, der kender det endelige billede endnu, men Danske Regioner formoder, at der bliver rigtig meget arbejde, som skal indhentes på hospitalerne, når man engang kommer ud på den anden side. Faktisk forventer regionerne, at afviklingen af de udskudte aktiviteter trækker ind i 2021.

- Men vi kommer til at knokle for, at alle de danskere, der i denne tid får udskudt deres aftalte behandling og operation på hospitalerne, kommer til så hurtigt som overhovedet muligt, når det pres, vi står i nu, er taget af, siger Stephanie Lose.

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Om coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk.

Læs mere

Relaterede nyheder