Coronavirus/covid-19

Nye retningslinjer: Kritisk sundhedspersonale kan få hurtig raskmelding

Nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen fastlægger, at medarbejdere i sundhedsvæsenet med kritiske funktioner fremover kan blive udredt for covid-19, hvis de har let til moderate symptomer. Alle med mistænkt eller bekræftet coronavirus betragtes desuden som smittefri 48 timer efter ophør af symptomer. Danske Regioner tager positivt imod de nye retningslinjer.

Hvis du varetager en kritisk funktion i sundhedsvæsenet og har let til moderate symptomer på coronavirus/covid-19, kan du nu blive testet, hvis din arbejdsgiver vurderer, at en hurtig raskmelding er hensigtsmæssig. Sådan lyder det i de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen om håndtering af covid-19 i sundhedsvæsenet.

Derudover fastlægger de nye retningslinjer, at alle med mistænkt eller bekræftet coronavirus fremover bliver betragtet som smittefri 48 timer efter, at deres symptomer er ophørt.

I regionerne tager man godt imod retningslinjerne, fortæller formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

- Flere og flere coronasmittede patienter får behov for behandling i sundhedsvæsenet. Hvis vi skal kunne følge med i den kommende tid, har vi brug for så mange af vores dygtige læger, sygeplejersker, bioanalytikere og andet sundhedspersonale som overhovedet muligt, siger hun og fortsætter:

- Derfor er det positivt, at vi med de nye retningslinjer får mulighed for at teste vores sygdomsramte medarbejdere. Det kan være med til at sikre, at de hurtigst muligt kan vende tilbage til det, de brænder for: At gøre en forskel for patienterne.

Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer gælder også personer, der ”varetager kritiske funktioner i ældreplejen, arbejde med socialt udsatte eller helt særlige nøglefunktioner i samfundet.”

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke SMS) eller pressekontakt@regioner.dk.

Hvis du vil vide mere

Coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Regionerne vil gennemføre faste test af alt sundhedspersonale

Regionerne har siden Corona-epidemiens start udført mere end 1 million test for COVID-19. En betydelig del af dem har været test af sundhedspersonale. Nu skruer regionerne op for den systematiske testning af medarbejdere og indfører fx faste intervaller for tests for at blive ved med at holde smittespredningen nede. – Test-indsatsen udbygges, så medarbejderne og patienterne fortsat kan føle sig trygge, i takt med at besøgsrestriktioner på hospitalerne ophæves, og samfundet generelt åbner op igen, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Læs mere

Ny aftale: Alle ansatte i plejesektoren testes for COVID-19

For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.

Læs mere

Stærkt samarbejde viser vejen for fremtidens beredskab

Kampen mod covid-19 har givet os ny værdifuld læring om, hvordan vi styrker epidemiberedskabet. Men vi kan også bruge kriseerfaringerne i den daglige drift i sundhedsvæsenet. Det skriver Danske Regioners formand, Stephanie Lose.

Læs mere

Lad os bruge krisen konstruktivt til gavn for borgerne

Corona-krisen har vist, at det ikke kræver store omorganiseringer at indfri ønsket om et mere sammenhængende og nært sundhedsvæsen. Derimod kræver det, at vi bygger videre på de faglige fællesskaber, som har vist sig stærke, når det handler om at løse opgaver, der kræver samarbejde på tværs af sektorer, skriver Danske Regioners formand, Stephanie Lose.

Læs mere