Gå til indhold

Corona/Covid-19

Regionerne: Vi må alle tage et ansvar for corona

Hospitaler og resten af sundhedsvæsnet skal have de bedste arbejdsvilkår til at behandle patienter indlagt med coronavirus og andre, der har behov for pleje eller behandling. Derfor hilser Danske Regioner regeringens nye tiltag velkomne.

Regionerne hilser nye regeringens tiltag mod coronavirus meget velkomne. Det er nemlig helt afgørende at afbøde en drastisk stigning i antallet af smittede så meget som muligt, lyder det fra formand i Danske Regioner, Stephanie Lose:

- I sundhedsvæsenet kan vi ikke holde til, at alle bliver syge på samme tid. Derfor er der god grund til at tage situationen meget alvorligt, så kapaciteten på hospitalerne kan følge med, når antallet af smittede og dermed også behovet for behandling stiger, siger Stephanie Lose.

På landets hospitaler er der igangsat de nødvendige beredskabsplaner, så medarbejderne er klar til at behandle og hjælpe de mennesker, der bliver så syge af Covid-19, at de har behov for hospitalsbehandling.

- Dygtige sundhedsfaglige medarbejdere er klar til at hjælpe på alle landets hospitaler, og jeg er simpelthen så stolt af den indsats, de allerede har lagt for dagen. Samtidig er jeg glad for at se, at flere endda har vist lysten til at give den en ekstra skalle, hvis der bliver behov for det - både om pensionerede og nuværende medarbejdere og studerende, siger Stephanie Lose og fortsætter:

- Derfor er det også enormt vigtigt, at alle os andre tager ansvar for at sikre de bedste betingelser for, at medarbejderne kan udføre deres arbejde. Vi skal hver især tage alle de nødvendige forholdsregler for at undgå smittespredning.

Minimer besøg på hospitalet

I hele landet opfordrer regionerne derfor til, at man som pårørende og gæster til patienter på et hospital skærer sine besøg ned til et minimum, og om muligt helt undlader at komme på besøg. Hvis man besøger et hospital, bør man desuden komme så få ad gangen som muligt.

- På hospitalerne har vi to af de befolkningsgrupper, som vi skal passe allermest på: Indlagte patienter, der allerede er syge og svækkede, samt alle de medarbejdere, som skal behandle os andre og derfor meget nødigt må blive syge selv, siger Stephanie Lose.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk.

Hvis du vil vide mere

Om coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Læs mere

Relaterede nyheder