Gå til indhold

Lars Gaardhøj bliver ny formand for psykiatri- og socialudvalget

Lars Gaardhøj overtager den 1. maj posten som formand for Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg. Han afløser Sophie Hæstorp Andersen.

Lørdag d. 1. maj skiftes der formand i Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg. Her afløser Lars Gaardhøj nemlig Sophie Hæstorp Andersen, der fratræder udvalgsformandsposten, fordi hun ikke genopstiller ved regionalvalget i november.

Psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner står i den kommende tid over for en række vigtige politiske sager, bl.a. regeringens 10-årsplan for psykiatrien, evalueringen af det specialiserede socialområde samt arbejdet for at samle behandlingen af psykisk sygdom og misbrug i ét samlet tilbud.

Den kommende formand ser frem til at komme i gang med opgaverne:

”Hundredtusindvis af danskere har psykisk sygdom, handicap eller komplekse sociale problemer tæt inde på livet – enten selv eller som pårørende. Det er et område, der betyder rigtig meget for mig, da det handler om livskvalitet for nogle af vores mest udsatte og sårbare. Ikke mindst de mange børn og unge, vi ser have behov for hjælp i psykiatrien,” siger Lars Gaardhøj og fortsætter:

”Derfor kan jeg heller ikke vente med at trække i arbejdstøjet sammen med udvalget og knokle for, at vi som samfund får sat tidligt ind og giver de berørte mennesker den bedst mulige hjælp.”

Lars Gaardhøj er medlem af Socialdemokratiet, valgt ind i regionsrådet i Region Hovedstaden og medlem af Danske Regioners bestyrelse. Han er 46 år og bor Østerbro i København med sin familie.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Trine Korsgaard, sekretariatschef
Ledelsessekretariatet
M: 2580 9012
E: tko@regioner.dk

Morten Christensen, presserådgiver
Kommunikation
M: 3069 1917
E: moc@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

Årets Sundhedsdebattør: ”Jeg deler vandene”

Forfatter Anna Juul modtog Danske Regioners pris som Årets Sundhedsdebattør på Folkemødet 2023. Anna Juul vinder prisen for at sætte psykiatrien og behandlingsvæsenet til debat og for at opfordre os alle til at gøre op med stereotype forestillinger om psykisk sygdom.

Læs mere

Forfatter Anna Juul vinder pris som Årets Sundhedsdebattør

Danske Regioner hædrer forfatter Anna Juul som Årets Sundhedsdebattør. Anna Juul vinder den nystiftede pris efter, at hun i januar udgav bogen ”Superskurk”, hvor hun med en skarp pen beskriver sine personlige oplevelser med psykisk sygdom og mødet med psykiatrien.

Læs mere

Regioner og praktiserende speciallæger styrker indsatsen i psykiatrien

En ny aftale for de praktiserende speciallæger kan gøre ventelisterne i psykiatrien kortere. Det forventer Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS). Aftalen indebærer bl.a., at klinikpersonale får mulighed for at bidrage til, at de praktiserende psykiatere kan behandle flere patienter.

Læs mere

Aftale på plads om samlet dobbeltdiagnosetilbud og omlægning af særlige pladser i psykiatrien

Regeringen har indgået en aftale med KL og Danske Regioner om rammerne for et samlet regionalt tilbud af høj faglig kvalitet til mennesker, der både har en psykisk lidelse og et behandlingskrævende misbrug. Samtidig er man enige om en omlægning af de særlige pladser i psykiatrien, så de kan anvendes mere fleksibelt og ikke risikerer at stå tomme.

Læs mere