Gå til indhold

Psykiatri og social

Lars Gaardhøj bliver ny formand for psykiatri- og socialudvalget

Lars Gaardhøj overtager den 1. maj posten som formand for Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg. Han afløser Sophie Hæstorp Andersen.

Lørdag d. 1. maj skiftes der formand i Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg. Her afløser Lars Gaardhøj nemlig Sophie Hæstorp Andersen, der fratræder udvalgsformandsposten, fordi hun ikke genopstiller ved regionalvalget i november.

Psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner står i den kommende tid over for en række vigtige politiske sager, bl.a. regeringens 10-årsplan for psykiatrien, evalueringen af det specialiserede socialområde samt arbejdet for at samle behandlingen af psykisk sygdom og misbrug i ét samlet tilbud.

Den kommende formand ser frem til at komme i gang med opgaverne:

”Hundredtusindvis af danskere har psykisk sygdom, handicap eller komplekse sociale problemer tæt inde på livet – enten selv eller som pårørende. Det er et område, der betyder rigtig meget for mig, da det handler om livskvalitet for nogle af vores mest udsatte og sårbare. Ikke mindst de mange børn og unge, vi ser have behov for hjælp i psykiatrien,” siger Lars Gaardhøj og fortsætter:

”Derfor kan jeg heller ikke vente med at trække i arbejdstøjet sammen med udvalget og knokle for, at vi som samfund får sat tidligt ind og giver de berørte mennesker den bedst mulige hjælp.”

Lars Gaardhøj er medlem af Socialdemokratiet, valgt ind i regionsrådet i Region Hovedstaden og medlem af Danske Regioners bestyrelse. Han er 46 år og bor Østerbro i København med sin familie.