Gå til indhold

Corona-virus/covid-19

Nye tal: Regioner og privathospitaler har samarbejdet om at indhente udskudte behandlinger

Nye tal viser, at regionerne i de sidste fem måneder af 2020 henviste 19 procent flere patienter til privathospitalerne end i 2019. Den private kapacitet har dermed været en vigtig del af regionernes indsats for at hjælpe de mange patienter, der fik udskudt deres undersøgelser og behandlinger under forårets corona-nedlukning.

Mange tusind patienter fik udskudt deres planlagte undersøgelser og behandlinger, da corona-epidemien lukkede Danmark ned i foråret 2020.

Nu viser nye tal fra Danske Regioner, at regionerne i høj grad har anvendt privathospitalernes kapacitet til at hjælpe de mange ventende patienter. I de sidste fem måneder af 2020 henviste regionerne hele 63.430 patienter til et privathospital. Der en stigning på 19 procent sammenlignet med 2019.

Tallene glæder formand for Danske Regioner, Stephanie Lose:

- Rigtig mange patienter fik udskudt deres planlagte aftaler i foråret, og selvom behandlingerne ikke var akutte, har mange borgere gået med smerter, mens de har ventet. I regionerne har vi gjort alt hvad vi kan for at se de ventende patienter så hurtigt som muligt, og gennem en kæmpe indsats i det offentlige og private sundhedsvæsen er vi lykkes med at hjælpe mange patienter. Det er jeg stolt af, og jeg vil gerne sende en kæmpe tak til medarbejderne for den store indsats, siger hun.

Stærkt samarbejde vejen frem

Tallene viser også, at regionernes brug af privathospitaler faldt i foråret 2020, da nedlukningen medførte, at aktiviteten i alle dele af sundhedsvæsenet blev skruet ned.

Siden da er brugen af den private kapacitet imidlertid øget markant for at hjælpe de ventende patienter.

Ifølge bestyrelsesformand i Sundhed Danmark, Nis Alstrup, skyldes det et godt samarbejde mellem regionerne og privathospitalerne:

- Vi er glade for det stærke samarbejde, der har været mellem regionerne og de private hospitaler og klinikker i 2020 på trods af den ekstraordinære situation med COVID-19. Vi har sammen løftet opgaven, så rigtig mange patienter er blevet behandlet hurtigst muligt, siger han.

Danske Regioner og Sundhed Danmark er enige om, om at den private kapacitet fortsat skal udnyttes bedst muligt her i 2021.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Relaterede nyheder

Læs mere