En del borgere over 65 år har oplevet udfordringer med at bestille tid til en vaccination. Bl.a. fordi der har været færre vaccinationstider at booke end først forventet, og fordi bookingsystemet kan være svært at navigere i. Det har betydet, at nogle ældre helt har opgivet at bestille tid til vaccination.
Derfor sætter kommuner og regioner nu ind med en målrettet indsats for at sikre, at borgerne får booket en tid og bliver vaccineret.
Indsatsen er målrettet borgere over 65 år, der modtager personlig og praktisk hjælp, og borgere der fylder 85 år i år eller er ældre. De fleste borgere i de to grupper (gruppe 2 og 3 i vaccinationsrækkefølgen) er allerede i gang med at blive færdigvaccineret. Der er dog fortsat en mindre andel, der har fået en invitation til vaccination, men endnu ikke har fået en tid til første stik. Det er dem, kommuner og regioner over hele landet nu rækker ud til.
Markant oprustning
Regionerne har oprustet, så der er flere personer på deres vaccination-hotline. Det betyder, at det bliver lettere for borgerne at komme igennem på telefonen og få hjælp, hvis de har udfordringer med at booke tid til vaccination.
Kommunerne er klar til at hjælpe de borgere, som på grund af varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse har brug for hjælp til at blive transporteret til vaccinationsstedet eller til at bestille tid til vaccination. Derudover vil kommunerne kontakte de borgere i målgrupperne, som har modtaget en invitation, men endnu ikke har booket en tid. Herved sikres, at alle borgere i målgrupperne, der ønsker en vaccination, også får den.
Sundhedsstyrelsens vurdering på baggrund af de nuværende prognoser er, at begge de to målgrupper har fået første stik og mange også andet stik inden udgangen af marts måned.