Gå til indhold

Pris

Årets Sundhedsdebattør: ”Jeg deler vandene”

Forfatter Anna Juul modtog Danske Regioners pris som Årets Sundhedsdebattør på Folkemødet 2023. Anna Juul vinder prisen for at sætte psykiatrien og behandlingsvæsenet til debat og for at opfordre os alle til at gøre op med stereotype forestillinger om psykisk sygdom.

Anna Juul har gjort sig bemærket i den offentlige debat som en markant debattør, der modigt og uden omsvøb kommer med et opråb om at tage psykiatrien alvorligt.

- Jeg deler vandene, og nu har jeg fået en pris, et levende bevis på, at jeg bliver taget alvorligt af nogen, der bestemmer noget, sagde forfatter Anna Juul, da hun modtog prisen som Årets Sundhedsdebattør.

I sin seneste bog ”Superskurk” beskriver Anna Juul både med alvor og humor sine personlige oplevelser med psykisk sygdom og mødet med psykiatrien. Hun formidler i et sprog alle forstår, når hun taler om at have haft ”fuld plade i psykiatriske diagnoser”.

- Jeg har altid tænkt, at der var meget langt fra mine bøger og så til bogreolen bag statsministeren under nytårstalen, og det er der givetvis stadig. Men jeg synes oprigtigt, at det er enormt fedt, at der også er plads til humor i den offentlige debat, sagde hun.

Danske Regioners formand Anders Kühnau overrakte prisen til Anna Juul den 15. juni på Folkemødet.

- Anna Juul har i høj grad bidraget til, at vi trods mange dedikerede medarbejdere sætter fokus på, hvordan vi kan blive bedre, sagde Anders Kühnau. 

- Bogen er hudløst ærlig. Man kan ikke lige sådan ryste den af sig, sagde han. 

Årets Sundhedsdebattør er en nystiftet pris af Danske Regioner, og Anna Juul er dermed den første modtager af prisen.

I dommerpanelet sad indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde, formand og næstformand i Danske Regioner, Anders Kühnau og Mads Duedahl samt sundhedsredaktør Lars Igum, Politiken, reportagechef Hanne Fall, Jyllands-Posten og sundhedsreporter- og analytiker Anders Heissel, DR.

 

Forfatter Anna Juul modtager prisen Årets Sundhedsdebattør på Folkemødet 2023.

Prismodtager Anna Juul og formand for Danske Regioner Anders Kühnau.