Filmstafet fra regionerne - Fokus på det gode arbejdsmiljø

Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet arbejder i fællesskab for at styrke det psykiske arbejdsmiljø i regionerne. Efterårets regionale arbejdsmiljøstafet er nu gået i gang.

Region Midtjylland: Psykologisk sikkerhed

Filmstafetten er startet i Region Midtjylland, som fortæller om psykologisk sikkerhed. Psykologisk sikkerhed gavner både patienter og ansatte. På fødselsområdet i Region Midt skal man turde at lave fejl, tvivle og sige sin mening.

Derfor har man taget metoden psykologisk sikkerhed i brug. En metode som giver folk mulighed for at være sig selv uden frygt for negative konsekvenser. Effekten er til at få øje på for både ansatte og patienter. Patienterne bliver mødt at dygtigere fagfolk, og de ansatte får et bedre arbejdsmiljø.

Læs mere om psykologisk sikkerhed:

Region Hovedstaden: Prisvindende mentorprogram har bragt arbejdsglæden tilbage

Manglende fokus på trivsel og arbejdsvilkår gjorde, at fødeafdelingen på Hvidovre Hospital havde svært ved at rekruttere nye jordemødre. Men udviklingen og implementeringen af et helt nyt mentorprogram har vendt skuden i en sådan grad, at afdelingen har modtaget årets arbejdsmiljøpris.

Læs mere om mentorprogrammet:

Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet: Fokus på det gode arbejdsmiljø

Hos Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet sættes fokus på det fælles tilbud til de regionale arbejdspladser om ekspertrådgivning og inspiration til et bedre psykisk arbejdsmiljø. En række regionale arbejdspladser har allerede gjort brug af tilbuddet, og der er mulighed for at flere kan benytte sig af det. 

Alle regionale arbejdspladser kan søge rådgivning og inspiration om, hvordan det psykiske arbejdsmiljø kan styrkes i tæt relation til løsningen af kerneopgaven primært inden for temaerne: Organisatoriske forandringer, faglige forandringer, vold og trusler samt samarbejde, arbejdspladskultur og mobning. Ekspertrådgivning og inspiration tilbydes både på strategiske og operationelt niveau på de regionale arbejdspladser.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

intet-billede.png
Læs mere:

Værktøjskassen

Relaterede nyheder

Læs mere