Gå til indhold

Kommende kystbyggerier spiller godt sammen med strategi for kyst- og naturturisme

Regionerne ser frem til flere initiativer, der kan styrke turismen langs de danske kyster og i naturområder. Regeringens tilladelse til ti projekter for turismebyggerier i de kystnære områder er god begyndelse

 - Regeringens tilladelse til at sætte ti kystnære byggeprojekter i gang til gavn for turismen er rigtigt positiv, fordi det sigter på at udvikle turisterhvervet i alle dele af Danmark. Vi ser frem til at se flere initiativer fra regeringen, som sammen med Dansk Kyst- og Naturturismes arbejde kan sætte gang i væksten i turisterhvervet i alle fem regioner.

Sådan siger næstformand i Danske Regioner, Jens Stenbæk, efter regeringen har præsenteret de ti projekter, som får mulighed for at bygge større og tættere på kysten end normalt tilladt.

Regionerne og Dansk Kyst- og Naturturisme ønsker i fremtiden, at de offentlige myndigheder og private i højere grad i skal samarbejde om at udvikle turismeprojekter.

- De ti projekter viser netop, at private investorer står klar til at investere i dansk turisme, når projekterne er tilstrækkeligt ambitiøse. Det er rigtigt positivt, for der er behov for at vi satser større, hvis vi for alvor skal have gang i turismeudviklingen, siger Jens Stenbæk.

- Udviklingen skal naturligvis ske med respekt for naturen og miljøet, og vi skal undgå, at vores kyster plastres til med f.eks. identiske badelande eller oplevelsescentre, som tilbyder stort set de samme aktiviteter. Derfor skal udviklingen koordineres - både for naturens skyld, men også for at sikre, at nye turismeinitiativer ikke kommer til at konkurrere mod hinanden men i stedet giver turisterne lyst til at blive i et område og derved skaber flere arbejdsplader, fortsætter Danske Regioners næstformand.

Læs mere:

10 forslag til samarbejde om styrket regional vækst og udvikling i hele landet (pdf)
Dansk Kyst- og Naturturismes hjemmeside
Et løft af kyst- og naturturisme i Danmark - fra Vækst- og Erhvervsministeriets hjemmeside