Hvis danskerne skal prioritere, hvad der er vigtigt, hvis de skal behandles på hospitalet og kan vælge mellem specialister, nyeste behandling, indflydelse, forplejning og afstand, så betyder behandlingskvaliteten mest, mens nærhed til sygehuset kommer på en sidsteplads for 44 procent af danskerne.
Der er sket et skred i befolkningens forhold til nærhed til sygehusene, vurderer Morten Freil, direktør i Danske Patienter:
- Der er blandt borgerne kommet en stor forståelse for, at større enheder med stærke faglige miljøer er en forudsætning for behandling af høj kvalitet. Det er ikke sådan, at nærhed ikke er vigtigt, men patienterne vil gerne rejse lidt længere, hvis det betyder, at man kan få en højere faglig kvalitet, forklarer Morten Freil.
Der er stor forskel på, hvor langt danskerne mener, det er rimeligt at have, hvis man skal på hospitalet. Især når det gælder gentagne undersøgelser og ambulante forløb, er byboerne mindre villige til at bevæge sig ud i trafikken end de, der bor på landet.
Læs hele analysen her:
REGIO nr. 11 (januar 2016) - Danske Regioners analysemagasin