Gå til indhold

Forebyggelse

6,9 millioner til projekter om forebyggelse

Hvad skal der til for at få unge erhvervsskoleelever til at droppe smøgerne, øllerne og nærmeste grillbar? Hvordan forebygger vi, at patienter med rygsmerter får langvarige smerter og forløb, der trækker ud?

Det er eksempler på projekter, der tidligere har fået penge fra den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse. Fra i dag er der åbent for ansøgninger til næste års uddeling af bevillinger fra puljen. Puljen er på 6,9 mio. kr.

- Jeg håber, at der igen er mange af vores ansatte i regionerne, som sammen med fx kommuner, almen praksis, foreninger og organisationer vil søge puljen. Puljen lægger op til brede samarbejder omkring forebyggelse, fordi vi ved, at det virker bedre, når vi løfter i flok, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.

- Regionerne vil investere i forskning, så vi og andre kan arbejde i den rigtige retning i forhold til, hvad der rent faktisk har en effekt. Puljen giver os ny viden om forebyggelse, så vi alle får bedre mulighed for at koordinere og prioritere indsatser, der både skaber resultater og giver mening for borgerne og samfundet.

Den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse støtter projekter, der giver viden om effekten af forebyggelsesindsatser. Det ses gerne, at projekterne involverer flere samarbejdspartnere og forskningsmiljøer, som f.eks. regioner, kommuner, almen praksis, virksomheder og civilsamfundsorganisationer.

Fakta

  • Den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse er nedsat af Danske Regioner. Med puljen vil regionerne bidrage til at løfte folkesundheden, så danskerne får flere sunde leveår.
  • Puljen kan søges af forskningsprojekter med en regional hovedansøger, der omhandler forebyggelse, og som kan udbredes til andre områder, regioner, kommuner mv.
  • Puljen udmøntes i årene 2019-2021. Den bliver for tredje og sidste gang slået op den 3. september 2020.
  • Ansøgningsfristen er den 3. januar 2021. Det forventedes, at ansøgerne vil få skriftligt svar i marts 2021.
  • I denne ansøgningsrunde er der 6,9 mio. kr. i puljen.
  • Du søger elektronisk via link nedenfor.

Læs mere 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Relaterede nyheder

Læs mere

Forebyggelse er det bedste middel mod det pressede sundhedsvæsen

Som medlemmer af Sundhedssektorens Prioriteringsråd er Adam Wolf og Camilla Rathcke enige om, at der er store gevinster for den enkelte, for sundhedsvæsenet og for samfundsøkonomien, hvis vi forebygger langt mere end i dag.

Læs mere

Alle over 65 år kan vaccineres mod influenza og covid-19 hos regionerne og apotekerne

Danskere over 65 år og sårbare grupper kan fra 1. oktober 2023 til 15. januar 2024 blive vaccineret mod influenza og covid-19 på regionale vaccinationssteder og apoteker over hele landet. Det er med til at sikre borgerne en nær og let tilgængelig adgang til vaccination.

Læs mere

Ny rapport lægger op til, at antallet af forskellige læge-honorarer skal markant ned

Både regionerne og de praktiserende læger tager godt imod Honorarstrukturrådets forslag til helt ny honorarmodel. Den skal forenkle og styrke samarbejdet på tværs af sundhedsvæsenet om at levere almen lægehjælp til befolkningen. Samtidig skal den få de praktiserende læger til at gøre mere for de patienter, som er mest syge.

Læs mere

Flere ældre koster en mia. ekstra til sundhed, men behovet er dobbelt så stort

Udsigten til flere ældre kommer til at koste det regionale sundhedsvæsen en ekstra milliard kroner næste år. Regeringen har allerede signaleret, at ekstra udgifter pga. demografi dækkes. "Men ekstra penge til flere ældre, rækker ikke alene," understreger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

Læs mere