Gå til indhold

Forebyggelse

6,9 millioner til projekter om forebyggelse

Hvad skal der til for at få unge erhvervsskoleelever til at droppe smøgerne, øllerne og nærmeste grillbar? Hvordan forebygger vi, at patienter med rygsmerter får langvarige smerter og forløb, der trækker ud?

Det er eksempler på projekter, der tidligere har fået penge fra den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse. Fra i dag er der åbent for ansøgninger til næste års uddeling af bevillinger fra puljen. Puljen er på 6,9 mio. kr.

- Jeg håber, at der igen er mange af vores ansatte i regionerne, som sammen med fx kommuner, almen praksis, foreninger og organisationer vil søge puljen. Puljen lægger op til brede samarbejder omkring forebyggelse, fordi vi ved, at det virker bedre, når vi løfter i flok, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.

- Regionerne vil investere i forskning, så vi og andre kan arbejde i den rigtige retning i forhold til, hvad der rent faktisk har en effekt. Puljen giver os ny viden om forebyggelse, så vi alle får bedre mulighed for at koordinere og prioritere indsatser, der både skaber resultater og giver mening for borgerne og samfundet.

Den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse støtter projekter, der giver viden om effekten af forebyggelsesindsatser. Det ses gerne, at projekterne involverer flere samarbejdspartnere og forskningsmiljøer, som f.eks. regioner, kommuner, almen praksis, virksomheder og civilsamfundsorganisationer.

Fakta

  • Den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse er nedsat af Danske Regioner. Med puljen vil regionerne bidrage til at løfte folkesundheden, så danskerne får flere sunde leveår.
  • Puljen kan søges af forskningsprojekter med en regional hovedansøger, der omhandler forebyggelse, og som kan udbredes til andre områder, regioner, kommuner mv.
  • Puljen udmøntes i årene 2019-2021. Den bliver for tredje og sidste gang slået op den 3. september 2020.
  • Ansøgningsfristen er den 3. januar 2021. Det forventedes, at ansøgerne vil få skriftligt svar i marts 2021.
  • I denne ansøgningsrunde er der 6,9 mio. kr. i puljen.
  • Du søger elektronisk via link nedenfor.

Læs mere