Gå til indhold

Regionerne går nu i gang med at indkalde til udskudte aftaler

Folketinget har fredag besluttet at gribe ind i sygeplejerskernes strejke. Derfor vil konflikten ophøre lørdag. Patienter, der har måtte vente på deres aftale med sundhedsvæsenet, vil komme til hurtigst muligt.

Folketingets lovindgreb i sygeplejerskernes konflikt er nu en realitet. Derfor ser sundhedsvæsenet ind i, at behandlinger på sigt igen kan afvikles som normalt. Når det kommer til de mange udskudte aftaler, som strejken har haft som konsekvens, vil det kræve en rum tid at få indkaldt alle patienterne:

- Vi kan ikke med sikkerhed sige, hvor hurtigt de udskudte operationer er fortid. Men jeg vil gerne understrege overfor de patienter, der har måtte vente, at de hører fra os, så snart de kan komme til, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner og fortsætter:

- Vores samarbejde med både privathospitaler og de private speciallæger betyder, at sundhedsvæsenet over en bred kam arbejder henimod at få indkaldt alle. Patienterne vil som altid komme til ud fra en lægefaglig vurdering af, hvem der bør behandles først.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Læs mere

Relaterede nyheder