Gå til indhold

Webinar: Sæt forskningen fri

Uden den frie kliniske forskning kommer vi ikke langt med at forbedre vores behandling til patienterne på vigtige sygdomsområder. Vi får heller ikke opbygget et gunstigt forskningsmiljø, som er helt nødvendigt for at blive ved med at tiltrække de tunge investeringer i kommerciel forskning.

Danmark er et af de lande i verden, der har flest kliniske forsøg i forhold til vores størrelse. Ofte falder valget på os, når den internationale kommercielle forskning søger værter for forskning og forsøg. Alligevel ser vi, at nogle af de største og vigtigste sygdomsområder ikke er genstand for den forskning, som kan føre til bedre behandlinger og flere sunde leveår for danskerne.

På webinaret blev der givet et indblik i forskerens hverdag – lige fra overlægen til sygeplejersken. Sundhedspolitisk direktør i Danske Regioner Erik Jylland, formand for Lægeforeningen Camilla Rathcke og formand for Danske Patienter Klaus Lunding gav deres perspektiv på, hvordan vi sætter forskningen fri på webinaret "Sæt forskningen fri".

Tid og sted: 21. september, kl. 9.00-10.30, online