Gå til indhold

Erfaren bestyrelse for Dansk Kyst- og Naturturisme skal trække turister til Danmark

Bestyrelsen for det nye udviklingsselskab for Dansk Kyst- og Naturturisme er klar til at trække i arbejdstøjet for at trække turister til Danmarks natur- og kystområder. En række stærke erhvervsprofiler udgør den nye bestyrelse

Den 1. januar 2015 begynder et nyt udviklingsselskab arbejdet for at trække flere turister til Danmark. Selskabet hedder Dansk Kyst- og Naturturisme og er etableret som del af en ny lov om dansk turisme. Loven blev vedtaget af et bredt politisk flertal i Folketinget i sidste uge, og bestyrelsen for selskabet er nu udpeget.

Hovedopgaven for både selskabet og den nye bestyrelse bliver at få flere turister til at holde ferie i Danmark med kyst og natur som rejsemål. Bestyrelsesformand for Dansk Kyst- og Naturturisme, Henrik Höhrmann, glæder sig over, at bestyrelsen nu er på plads.

- Det er en fornøjelse, at det er lykkedes at samle en række nøglespillere på tværs af dansk kyst- og naturturisme i den nye bestyrelse. Det er et stærkt team, som helt sikkert vil sætte sit præg på den fremtidige udvikling, siger han.

Steen Slaikjær, direktør for Hvidbjerg Strand Feriepark, er medlem af den nye bestyrelse og ser frem til arbejdet.

- Vi har som udgangspunkt et rigtig godt produkt knyttet til dansk kyst og natur. Jeg tror på et stort potentiale for flere gæster, men det kræver, at vi bliver endnu mere innovative omkring kernen i produktet og samtidig får samlet kræfterne i dansk turisme.

Den samlede bestyrelse består af erhvervsfolk, der dækker forskellige geografiske-, faglige- og erhvervsmæssige områder inden for turisme- og oplevelsesbranchen.

Bestyrelsen
Henrik Höhrmann (formand), prof. bestyrelsesmedlem

Jan Haapanen, adm. dir., Novasol

Christian Woller, adm. dir., Legoland Billund

Henrik B. Nielsen, adm. dir., Djurs Sommerland

Steen Slaikjær, direktør, Hvidbjerg Strand Feriepark

Niels Bro, direktør, Skallerup Klit

Birgitte Dinesen, godsejer, Kragerup Gods

Lars Bernhard Jørgensen, adm. dir., Wonderful Copenhagen

Herudover udpeges en repræsentant for Erhvervs- og Vækstministeriet
 
Fakta om Dansk Kyst- og Naturturisme
Dansk Kyst- og Naturturisme etableres per 1. januar 2015 som en erhvervsdrivende fond med hovedsæde i Nordjylland. De fem regioner er fondens stiftere. Opgaven er at fremme kyst- og naturturismen i hele Danmark gennem et målrettet fokus på produktfornyelse, kvalitetsudvikling, branding samt forretnings- og kompetenceudvikling. Den første opgave bliver at få etableret et Vestkyst- og et Østersøpartnerskab sammen med kommuner og erhvervspartnere. Jens Hausted er fra 1. januar ansat som direktør for Dansk Kyst- og Naturturisme. En nomineringskomité bestående af en repræsentant fra hver af de fem regionale vækstfora vil fremadrettet stå for genudpegninger til bestyrelsen.


For yderligere kommentarer
Henrik Höhrmann, formand for Dansk Kyst- og Naturturisme, mobil 23 33 40 03.