Gå til indhold

Fakta om det nye gule sundhedskort

Der er nye sundhedskort på vej til alle danskere. Her kan du finde fakta om det nye gule sundhedskort

  • Alle danskere vil i løbet af juli måned modtage et nyt gult sundhedskort med posten. Årsagen er, at der fra d. 1. august 2014 kommer nye regler for rejsesygesikringen. Fra denne dato dækker det gule sundhedskort ikke længere, når du rejser på ferie i udlandet. 
  • Fortvivl ikke, hvis kortet ikke ligger i postkassen i den kommende uge. Kortene sendes ud over de næste tre uger og sendes ikke systematisk ud. Det vil sige, at medlemmerne af en husstand ikke nødvendigvis får sundhedskortene tilsendt samtidigt.
  • Du skal være opmærksom på, at kortet ikke er gyldigt før 1. august – indtil da skal du bruge dit gamle sundhedskort, så vent med at klippe dit gamle kort i stykker.
  • Rejser du på ferie i slutningen af juli og først kommer hjem i august, er du dækket af rejsesygesikringen frem til hjemkomst (dog inden for de 30 dage, som rejsesygesikringen normalt dækker)
  • Er du flyttet efter den 1. juni, vil du muligvis få tilsendt et gult sundhedskort med din gamle adresse. Du vil i så fald efterfølgende få tilsendt et kort med den rigtige adresse.
  • Hvis du bestiller dit blå EU/EØS-sygesikringskort nu, kan du forvente at få det inden for to uger – du kan dermed stadig nå at få det inden 1. august
  • Det blå EU/EØS-sygesikringskort er gratis og dækker dig på rejser inden for EU, dog med lidt andre regler end det gule sundhedskort. Fx dækkes du på lige vilkår som indbyggerne i det land, du rejser i. Det betyder fx, at du kan risikere at skulle betale noget af behandlingen selv. Hvis du vil være helt sikker på, at du får alle udgifter dækket hvis uheldet er ude, skal du tegne en privat rejseforsikring.
  • I Grønland og på Færøerne giver det gule sundhedskort stadig adgang til lægehjælp og andre sundhedsydelser. Kommer man til skade på en rejse i Grønland eller på Færøerne, har regionerne lavet aftale med SOS International om hjælpe ved akut tilskadekomst mv. Fra 1. august skal man blot ringe  til 70 10 10 18.

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Tommy Kjeldsgaard,
Vicedirektør
T 3529 8214
M 2222 2675
E tk@regioner.dk