Gå til indhold

Positivt med ekstra penge til sundhed

Danske Regioner byder regeringens udkast til finanslov for 2015 velkommen - der er god brug for friske midler i et hårdt presset sundhedsvæsen. Næstformand Carl Holst undrer sig dog over, at regeringen hverken var til at hugge eller stikke i ved økonomiforhandlingerne i forsommeren

Regeringens udkast til finanslov for 2015 lægger sig tæt op ad det sundhedsudspil, der blev præsenteret for nylig. Det bød Danske Regioner velkommen - fokus på patientinddragelse, kræftbehandling, kronikere og kvalitet er helt på linje med de områder, Danske Regioner ønsker at styrke.

Kommentar til regeringens finanslovforslag for 2015 fra Danske Regioners formand, Bent Hansen:

- Alt i alt et positivt udkast til en finanslov. Hos regionerne glæder vi os over, at der nu er fundet ekstra penge til sundhedsområdet. Det er der god brug for i et hårdt presset sundhedsvæsen.

Næstformand i Danske Regioner, Carl Holst, fortsætter:

- Jeg undrer mig jo over, at regeringen hverken var til at hugge eller stikke i, da vi lige før sommerferien forhandlede regionernes økonomi i det kommende år - dengang var der ikke penge til sundhed. Men derfor er det selvfølgelig positivt, at der nu alligevel er fundet penge. Jeg hæfter mig blandt andet ved, at psykiatrien ser ud til at få et længe tiltrængt løft.

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Bent Hansen,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand Socialdemokratiet Region Midtjylland
T 78 41 00 10
M 40 31 37 07
E bent.hansen@rr.rm.dk