Gå til indhold

Regioner klar til nye initiativer på sundhedsområdet

Spændende delaftale for finanslov for 2015 med fokus på en lang række vigtige områder og gode nye initiativer. Nu ser regionerne frem til samarbejdet om den konkrete udmøntning af midlerne

Med delaftalen på sundhedsområdet i finansloven for 2015 gør regionerne sig klar til opgaverne for det kommende år.

Folketingets fokusområder ligner til forveksling de områder, der allerede er sat fokus på i regionerne, og dertil kommer blandt andet en satsning på tidlig opsporing på kronikerområdet samt en række nye initiativer på kræftområdet i de kommende år.

Samtidig bakker regionerne op om midlerne til kommunernes indsats og synes, det er en god idé, at udmøntningen af midlerne bygger på et fagligt grundlag, så vi sikrer en mere vidensbaseret og ensartet indsats til borgerne.

Alt i alt en spændende finanslov, som regionerne nu ser frem til at samarbejde både med kommuner og stat om at føre ud i virkeligheden.
 
Danske Regioners formand, Bent Hansen, siger:

- Med finansloven er der både tegnet nogle spændende perspektiver for sundhedsområdet i den kommende tid, og der er fundet lidt ekstra midler til at føre tankerne ud i virkeligheden. Det byder vi selvfølgelig velkommen. I regionerne ser vi frem til samarbejdet om den konkrete udmøntning og i det hele taget om at fastholde fokus på et borgernes sundhedsvæsen, hvor kvaliteten for den enkelte patient er i højsædet.