Gå til indhold

Regionernes Medicinpulje støtter 10 forskningsprojekter

Regionernes uafhængige medicinpulje støtter 10 forskningsprojekter inden for blandt andet behandling af hepatitis, astma, leddegigt og kræft med 20 millioner kroner

Regionerne besluttede i 2013 at oprette en uafhængig forskningspulje på medicinområdet. Puljen er på 20 millioner kroner i 2014 til brug for finansiering af projekter, som lægemiddelindustrien ikke har en økonomisk interesse i at gennemføre og finansiere.
 
Danske Regioner har modtaget 107 ansøgninger, som samlet har anmodet om økonomisk støtte for knap 275 millioner kroner. Det vidner ifølge Bent Hansen, Danske Regioners formand, om en stor interesse og et stort behov for en uafhængig pulje på medicinområdet:
 
- Ingen tvivl om at den uafhængige pulje har været et kærkomment initiativ. Der er nu udvalgt 10 spændende forskningsprojekter, som blandt andet skal undersøge og sammenligne effekt og bivirkninger af lægemidler til behandling af hepatitis, astma, gigt, leukæmi og modermærkekræft. Fællesnævneren for projekterne er, at man til gavn for patienten vil undersøge muligheden for at formindske medicinforbruget og forkorte behandlingstiden, siger Bent Hansen og fortsætter:

- Vi har for eksempel et projekt, som skal undersøge muligheden for at reducere varigheden af behandling med antibiotika til urinvejsinfektioner, som mere end 200.000 kvinder får hver år. Ikke bare regionerne men også store grupper af patienter kan godt begynde at glæde sig til resultaterne af de her projekter.
 
Der er i behandlingen af ansøgningerne til Medicinpuljen blandt andet lagt vægt på at inddrage flest mulige regioner i projekterne, samt at de udvalgte projekter vil være med til at øge kvaliteten i patientbehandlingen over hele landet.