Gå til indhold

Jens Stenbæk bliver ny næstformand i Danske Regioner

Region Sjællands regionsrådsformand afløser Carl Holst på posten. Den nye næstformand vil bl.a. arbejde for, at regionerne arbejder tættere sammen for at styrke kvaliteten i behandlingen, skabe bedre sammenhæng for patienterne og udligne regionale forskelle

Jens Stenbæk er blevet valgt som ny næstformand i Danske Regioner. Regionsrådsformanden fra Region Sjælland afløser Carl Holst, der skal i Folketinget og derfor har afgivet posterne som både næstformand i Danske Regioner og regionsrådsformand i Region Syddanmark.

- Jeg er glad for tilliden og glæder mig til opgaven. Den netop overståede valgkamp viste, at der er bred politisk opbakning til fortsat at investere i et endnu bedre sundhedsvæsen. Den velvilje må vi ikke sætte over styr. Gennem et endnu tættere samarbejde mellem de fem regioner, skal vi styrke kvaliteten og sammenhængen i tilbuddene til vores patienter. I regionerne vil vi gerne måles på output og benchmarkings, og der er behov for at få udlignet regionale forskelligheder i vilkårene for at skabe mere lighed i sundhed, siger Jens Stenbæk.
Formand for Danske Regioner, Bent Hansen, ser frem til samarbejdet med den nye næstformand.
- Jens Stenbæk er en god mand for regionerne. Han er et stærkt kort både i forhold til sundhedspolitik og regional udvikling. Desuden er han en garvet forhandler og har også en erfaring med kommunalpolitik, som er brugbar i forhold til regionernes ønske om at sikre bedre og mere sammenhængende patientforløb mellem de regionale og kommunale opgaver på sundhedsområdet, siger Bent Hansen.

Jens Stenbæk, der er medlem af Venstre, har været regionsrådsformand i Region Sjælland siden januar 2014 og medlem af Region Sjællands regionsråd siden 2010. Fra 2010-2013 var han formand for RLTN (Regionernes Lønnings- og Takstnævn) og var bl.a. den regionale chefforhandler i forhold til en række overenskomster med sundhedspersonalet og aftaler med bl.a. de praktiserende læger og andre faggrupper på praksisområdet. Siden 2014 har han været formand for Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervsfremme i Danske Regioner.

Tidligere har Jens Stenbæk også været borgmester, medlem af KL’s bestyrelse og formand Kommunekontaktrådet Sjælland.

Jens Stenbæk er desuden økologisk fritidslandmand. Han er gift og har tre børn.