Gå til indhold

Operation Praktikplads er en god idé

Danske Regioner bifalder DI’s initiativ om at skaffe flere praktikpladser. Regionale erfaringer viser, at den direkte kontakt til virksomhederne er effektiv i praktikplads-jagten

I Region Hovedstaden har en praktikpladsenhed, der koordinerer skolernes opsøgende medarbejderes kontakt med virksomhederne, skabt ca. 1.750 ekstra praktikpladser til eleverne fra erhvervsuddannelserne. I Nordjylland skabte man på ét år 1.000 ekstra praktikpladser ved at få et bureau til at opsøge virksomhederne og etablere kontakten mellem den rette skole og virksomheden. Det var en stigning på ca. 30 procent.

Det er blot to eksempler fra regionerne på, at en opsøgende indsats for at skabe flere praktikpladser kan give gevinst. Derfor bifalder Danske Regioner DI’s initiativ med i de kommende måneder at kontakte 1.000 virksomheder for at skaffe flere praktikpladser.

- Prognoser viser, at der vil mangle 25.000 faglærte om allerede fem år. Derfor er vi nødt til at få flere unge til at gennemføre en erhvervsuddannelse. Det kræver, at der findes flere praktikpladser, for at de unge kan se, at der er mulighed for at fuldføre den uddannelse, som de er gået i gang med, siger Anne V. Kristensen, formand for Danske Regioners Udvalg for Regional Udvikling og EU.

- Jagten på praktikpladser skal ske i virksomhederne. Det har regionale projekter netop vist er den mest effektive metode, fortsætter udvalgsformanden.