Gå til indhold

Regioner imod udlevering af oplysninger om borgeres gener

Danske Regioner mener ikke, at forsikringsselskaber skal have adgang til sundhedsvæsenets genetiske oplysninger om borgerne

Forsikringsselskaberne vil gerne have ophævet de nuværende regler, der betyder, at selskaberne ikke har krav på at få kendskab til de genetiske testresultater, som nogle borgere får.   

Justitsministeriet overvejer i øjeblikket de juridiske forhold i forbindelse med fremtidens mange genetiske undersøgelser, men ifølge Danske Regioners formand, Bent Hansen,  er der ingen tvivl om, at forsikringsselskabernes ønske bør afvises:  

- Genetiske profiler kan gavne sundheden, fordi vi kan skræddersy medicin og forebyggelse til mange borgere i fremtiden. Men hvis forsikringsselskaber har krav på at få de meget personlige oplysninger, kan det gøre borgerne usikre. Det kan forhindre en bedre anvendelse af målrettet medicin. Oplysningerne bør derfor fortsat kun kunne bruges i anonymiseret form til forskning og udvikling, og det er jo ikke tilfældet med forsikringsselskabernes ønske, lyder det fra Bent Hansen fra Danske Regioner.