Gå til indhold

Regionerne arbejder hårdt for bedre forhold for psykisk syge

Flere psykiatriske patienter bliver modtaget i psykiatrien, og ventetiden på at blive modtaget i psykiatrien er raslet ned.

Det skal alle glæde sig over, men selvfølgelig skal vi videre, siger Charlotte Fischer, formand for Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg, i en reaktion på, at flere patientforeninger i dagens Jyllands-Posten kritiserer indsatsen på psykiatriområdet

- Regionerne har kun én interesse: Det er hver dag at gøre det bedre for de danskere, der kæmper med psykiske problemer. De tal er 100 procent korrekte - og de siger, at det går langt bedre med at få ventetiden til at påbegynde udredning ned. Det er en vigtig pointe. For jo før man kommer til i udredningen, desto større chance for at komme hurtigere i behandling, siger Charlotte Fischer.

- Men selvfølgelig lytter vi. Og naturligvis skal vi vide, hvor lang tid den samlede udredning tager. Det er tal, vi lige nu arbejder på og derfor får inden længe. Det vil give os et større billede af, hvordan det går med udredningen af de psykisk syge, uddyber Charlotte Fischer og fortsætter:

- Det er for os vigtigt at vide, hvordan det går med den store indsats, som vi ved, vores medarbejdere i psykiatrien leverer. Det går i den rigtige retning, og det kan både medarbejdere og regioner være glade for. Men der er store udfordringer i psykiatrien med et stigende pres på knappe ressourcer. Det ved enhver, der har bare lidt kendskab til dette område.