Gå til indhold

Ros til regioners samarbejde med private

Det fører til nye smarte løsninger, når firmaer samarbejder med regionerne. Det kan man læse i en ny rapport fra Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde (ROPS), der også har udarbejdet en kogebog for vellykkede projekter, for at gøre processen lettere for de involverede


Rensning så spildevandet fra et sygehus ikke indeholder medicinrester og touch-skærme i plejeboliger, så hele personalet ved, hvad der er sket med beboerne. Det er nogle af eksemplerne på, hvad der fremhæves i en rapport fra Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde (ROPS) om samarbejdet mellem regionerne og den private sektor.

Ofte fører samarbejdet til gode innovative løsninger, lyder konklusionen, og både regioner og virksomheder er derfor tilfredse med samarbejdet.

For regionerne giver de nye løsninger mere kvalitet, mere tilfredse brugere og færre omkostninger, mens de private virksomheder produktudvikler, opnår ny viden og øger deres omsætning.

- Jeg er stolt over, at samarbejdet fører til forbedringer, både for regionerne og for det private erhvervsliv, der efterfølgende kan markedsføre produkter både i Danmark og udlandet, siger næstformand i Danske Regioner, Jens Stenbæk.

For at gøre processen lettere for de involverede i fremtiden har ROPS nu udarbejdet en kogebog med opskriften på vellykkede projekter.

Baggrund
Et vandrensningsanlæg på Herlev Hospital sørger for at sende vandet videre ud fra sygehuset uden medicinrester. Anlægget er nu blevet efterspurgt af andre hospitaler herhjemme, og der forventes også gode eksportmuligheder.

Region Hovedstaden og en virksomhed har samarbejdet om at udvikle et instrument til en både billig og præcis overvågning af forurening af grundvandet. Regionen har givet virksomheden værdifulde tilbagemeldinger på, hvordan produktet virkede i praksis. Viden, der kan bruges til markedsføringen.