Gå til indhold

Større udgifter til sygehusmedicin end i 2014

Trods en kort stagnation i medicinudgifterne i de seneste par måneder, er der samlet set fortsat tale om en stigning i udgifterne til og med 3. kvartal i år. Regionernes udgifter er 500 millioner kroner højere end sidste år

Væksten i udgifter til sygehusmedicin er i de tre første kvartaler i 2015 på ni procent. Også selv om de seneste tal fra Amgros viser, at der i 3. kvartal var et fald i udgifterne på én procent sammenlignet med 3. kvartal sidste år.

- Det er kun godt for regionernes økonomi, at medicinudgifternes himmelflugt ser ud til at været stoppet. Regionerne har blandt andet arbejdet målrettet på at høste gevinsterne af patentudløb på et lægemiddel med en stor omsætning. Her er vi i regionerne meget længere fremme end andre lande. Desværre får regionerne i 2015 uden tvivl alligevel en stor udgiftsstigning til sygehusmedicin, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Regionernes udgifter til sygehusmedicin ligger samlet set for årets tre første kvartaler 500 millioner kroner over det beløb, som blev brugt i samme tidsrum i 2014. Fremskrivningerne af regionernes medicinudgifter viser, at selv om den årlige udgiftsstigning sættes til fem procent - altså under de 8,3 procent, som har været gennemsnittet de seneste år - så vil regionerne hvert år skulle finde næsten 500 millioner kroner ekstra til sygehusmedicin.