Gå til indhold

Sundhedsvæsen under pres - er prioritering svaret?

Danske Regioner og Lægeforeningen indbyder til politisk konference om prioritering i sundhedsvæsnet. Programmet stiller skarpt på internationale erfaringer med prioritering, mulighederne for en dansk model og de etiske aspekter ved at prioritere

- Der er et stort pres på sundhedsområdet. Vi bliver ældre, der kommer løbende nye behandlingsmuligheder, og vi har desværre ikke råd til det hele. Vi skal derfor som politikere og sundhedspersonale hele tiden have fokus på det, der giver mest værdi for patienterne. Hvordan undgår vi at bruge penge på det, der ikke har stor effekt, og hvordan kan vi inddrage borgerne mere i egen behandling på et oplyst grundlag om bivirkninger mv. Vi ser i regionerne frem til en åben debat om, hvordan vi for fremtiden sikrer mest sundhed for pengene, udtaler Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

- Vi skal kaste lys over den skjulte prioritering, der allerede foregår, og vi skal have modet til at diskutere åbent, hvordan ressourcerne bruges til at give flest muligt den bedste behandling. For Lægeforeningen er det selvfølgelig vigtigt, at en dansk model har fokus på at sikre, at patienterne får veldokumenteret behandling af høj kvalitet, forklarer Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

Konferencen finder sted den 28. januar 2016. Blandt de spørgsmål, der vil blive stillet skarpt på, er: Hvilke problemer skal prioritering løse? Hvad kan vi lære af lande som Norge, Tyskland og England? Og hvilke etiske dilemmaer er forbundet med prioritering?