Gå til indhold

Sygehusene forbedrer produktiviteten

De offentlige sygehuse har i perioden 2012 til 2013 øget produktiviteten og følger dermed den positive udvikling fra de foregående år. Det viser en ny rapport fra Sundhedsministeriet, Finansministeriet og Danske Regioner

De danske sygehuse bliver stadig mere produktive. Fra 2012 til 2013 er produktiviteten på sygehusene nemlig steget med hele 3,2 procent.

Produktivitetsvæksten skal ses i sammenhæng over flere år. I 2012 var sygehusene 1,4 procent mere produktive end i 2011, og i de to foregående år - fra 2009 til 2010 og fra 2010 til 2011 - var produktivitetsudviklingen på sygehusene på over 5 procent.

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen, er imponeret over medarbejdernes indsats på sygehuse landet over:
 
- Jeg er stolt af, at vi i 2013 endnu en gang har formået at løfte produktiviteten på sygehusene og dermed leverer mere sundhed for de samme penge. Det er der god brug for i et stadig mere presset sundhedsvæsen. Kæmpe ros til medarbejderne, der hver dag giver alt for patienterne og samtidig står parat, når vi politikere begynder at tale om kvalitet, patientinddragelse og så videre. Det er stærkt gået!

Det er tiende år i træk, at der offentliggøres systematiske opgørelser af produktivitet i sygehussektoren. Formålet med opgørelserne er at skabe et overblik over niveauet og udviklingen i produktiviteten. Set over perioden 2003 til 2013 har den gennemsnitlige produktionsvækst været på 2,4 procent.