Gå til indhold

Formænd udpeget for nyt medicinråd

Formændene for Danske Regioners nye Medicinråd bliver Jørgen Schøler Kristensen og Steen Werner Hansen, der i dag er formænd for henholdsvis Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) og Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS)

Det er to erfarne læger, der bliver formænd for Danske Regioners nye Medicinråd. Jørgen Schøler Kristensen og Steen Werner Hansen er i dag formænd for de to nuværende råd på området, RADS og KRIS, der fra begyndelsen af 2017 erstattes af det nye Medicinråd.

Jørgen Schøler Kristensen er uddannet fra Aarhus Universitet og speciallæge i intern medicin og hæmatologi. Til daglig er han lægefaglig direktør på Hospitalsenheden Horsens, og han er formand for Region Midtjyllands lægemiddelkomité.

Steen Werner Hansen er uddannet fra Københavns Universitet og speciallæge i intern medicin, vicedirektør på Herlev Hospital og formand for Region Hovedstadens lægemiddelkomité. Steen Werner Hansen er desuden tilknyttet Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) som faglig ekspert

Fakta:

  • Medicinrådet begynder sit arbejde om et lille års tid og får - med ekspertrådgivning - til opgave at vurdere sygehusmedicin i forhold til, hvor gavnlig den er for patienterne.
  • Vurderingen skal danne baggrund for, at regionernes medicinindkøbsorganisation, Amgros, forhandler pris.
  • Sagen sendes så tilbage til rådet, der skal vurdere, om effekten svarer til prisen.
  • Målet er at opnå rabatter efter devisen: Ringe effekt - lav pris, stor effekt - højere pris.

Læs mere: