Gå til indhold

Danske Regioner og private gynækologer styrker samarbejdet til gavn for borgerne

Aftale mellem regioner og praktiserende speciallæger sikrer kortere ventetid for kvinder med behov for gynækologisk hjælp

Aftalen træder i kraft fra april og er et udtryk for øget samarbejde mellem praktiserende gynækologer og det øvrige sundhedsvæsen. Den samlede kapacitet på tværs af sygehussektor og speciallægeklinikker kan på den måde udnyttes bedre, og de gynækologiske patienter vil opleve hurtigere og smidigere forløb.

- Adgangen til behandling bliver nemmere for mange kvinder, og vi håber, at aftalen bidrager til at løfte de praktiserende speciallægers rolle, siger formanden for Foreningen af Praktiserende Speciallæger, FAPS, Carl Johan Erichsen.

Flere kvinder kan få hjælp hurtigt
Formand for Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn, Anders Kühnau er også tilfreds:
- Aftalen bidrager til kvalitet og et stærkere samarbejde på tværs af sektorerne til gavn for patienterne. Samarbejdet sikrer også regionerne en produktivitetsgevinst, fordi vi kan få behandlet flere patienter indenfor den aftalte økonomiske ramme og dermed tilbyde borgerne hurtigere behandling. Dette er lykkedes efter en konstruktiv indsats fra begge parter, siger Anders Kühnau.

Hurtige og skånsomme aborter
I dag gennemføres de fleste aborter med medicin, og flere af dem kan i fremtiden foretages hos privatpraktiserende gynækologer.
- De medicinske aborter er et fremskridt, siger Carl Johan Erichsen fra Foreningen af Praktiserende Speciallæger.
- Kvinderne undgår et kirurgisk indgreb, og kan få foretaget aborterne hos en speciallæge tæt på, tilføjer han.

Aftalen indebærer desuden, at de praktiserende speciallæger hurtigt kan fjerne visse underlivspolypper med skånsom kikkertbehandling.