Regeringen har i dag præsenteret deres erhvervs- og iværksætterudspil. De planlægger at bruge 12 milliarder kroner frem til 2025 på forskellige initiativer, der skal hjælpe virksomheder til at vokse og blive konkurrencedygtige globalt.
Blandt andet lægger regeringen op til, at bruge 1 milliard på at sikre den digitale vækst – fordelt med 125 millioner kroner årligt frem til 2025 og dernæst 75 millioner kroner årligt fremadrettet. Det viser, at regeringen ligesom regionerne er bevidste om, at den digitale omstilling ikke sker af sig selv.
”Hos Danske Regioner er vi glade for, at regeringen deler vores fokus på at sikre, de danske virksomheder også fremover er i førertrøjen, når det gælder om at udnytte de nye digitale muligheder til at skabe vækst og arbejdspladser,” siger Stephanie Lose, der er næstformand i Danske Regioner.
Når danske virksomheder skal styrkes – for eksempel med et digitalt løft – er det afgørende at tage udgangspunkt i erhvervsmæssige styrkepositioner, der allerede findes i de forskellige regioner, så de også fremover kan byde internationale vækstcentre op til dans.
Derfor glæder det regionerne, at regeringen også i sit udspil i dag har fokus på klyngen af Life Science-virksomheder, som er en stærk vækstmotor for hele Sjælland og derfor også hovedstadsområdet.
Regionerne har selv stort fokus på også at skabe vækst i hele Danmark, hvor virksomhederne også har andre erhvervsmæssige styrker og muligheder end Life Science.
”I Midtjylland er virksomhederne for eksempel globale markedsledere inden for vindmøller, og de syddanske virksomheder leverer energi- og robotteknologiske løsninger i verdensklasse, ” siger Stephanie Lose.
Regionernes indsatser bygger på kvalitet, erfaring og langsigtet fokus. Egenskaber som siden 2007 hjulpet virksomheder i hele landet med at skabe titusindvis af nye jobs og mange milliarder i meromsætning:
• Regionale vækstinitiativer har været med til at skabe mindst 8.300 nye arbejdspladser siden 2010.
• De virksomheder, som har deltaget i regionale vækstforum-indsatser, har haft en meromsætning på mindst 16 milliarder kroner siden 2010.
• 28 procent af de virksomheder, der har deltaget i regionale vækstinitiativer, ligger i landdistrikterne – lige fra Vestjylland til Vestsjælland.
• En opgørelse fra Erhvervsstyrelsen viser, at knap 7.000 virksomheder har øget deres anvendelse af ny teknologi via deres deltagelse i en vækstforumindsats, og over 9.000 virksomheder er blevet mere innovative.