Gå til indhold

Rundt om en formand: Fra brugtvogns-forhandler til politiker

Følg vores serie om formændene for Danske Regioners udvalg. Mød denne gang Christoffer Buster Reinhardt, C, formand for Danske Regioners Udvalg for Det Nære Sundhedsvæsen og valgt i Region Hovedstaden.

Beskriv dig selv som politiker:

Jeg er utålmodig og ikke typen, der er til lange rapporter på glitret papir. Mit motto er mere spade, mindre papir! Jeg går efter resultater, og det behøver ikke kun at være store ændringer: Jeg arbejder også gerne for mindre praktiske ændringer, der kan forbedre forholdene for patienterne. Som da vi besluttede at udvide den psykiatriske udrykningstjeneste, så den fungerer nat og dag alle ugens dage. Eller da vi genindførte tilbuddet om lattergas til fødende på Hvidovre Hospital. Dén slags små sejre er med til at tænde gnisten i mig og give mig lyst til politik.

Hvem er du som privatperson?

Jeg er familiemenneske, så efter at jeg og min kæreste fik barn, har vi gået mange lange ture med barnevognen.

Hvad optager dig som politiker lige nu?

Det, der optager mig mest, er at skaffe personale og afvikle ventelisterne efter sygeplejestrejken og covid.

Hvilken oplevelse har været den mest bemærkelsesværdige i din tid som politiker?

Det berørte mig dybt, da vi politikere inviterede unge patienter, der fortalte om deres oplevelser med sundhedsvæsenet. Vi grinede og græd sammen. Jeg kan stadig få kuldegysninger, når jeg tænker på den oplevelse. Vi fandt sammen ud af at forbedre forholdene for de unge patienter, så de kan få uddannelsesvejledning på hospitalerne og møde andre unge som mentorer i forbindelse med et hospitalsophold.

Hvad er det bedste ved Region Hovedstaden?

Beliggenheden er skøn - med grønne områder og alligevel tæt på storbyen. Og når det gælder hospitalsvæsenet, så har vi adgang til dygtige medarbejdere på højt specialiserede hospitaler som fx Rigshospitalet.

Hvilken udfordring er den største i din region?

Manglen på personale, som er en udfordring, der gælder i hele landet. Region Hovedstaden viser ofte - som landets største region - vejen. Men vi skal samtidig være ydmyge og lære af andre, når de også finder gode løsninger. Fx kan Region Syddanmark inspirere andre, når det gælder patientinddragelse og afvikling af ventelister. Og Region Nordjylland har hjulpet os på brystkræftområdet.

Bedste fritidsbeskæftigelse?

Desværre har jeg ikke meget fritid, men jeg elsker både at gå i teatret og at se dårlige serier på Netflix. Jeg er også meget interesseret i historie, - og derfor er jeg uddannet historielærer. Hvis man ikke kender fortiden, har man svært ved at forstå nutiden.

Yndlingsret?

Bøf Bearnaise og stegt flæsk med persillesovs.

Yndlingsmusik?

Alt på Pop FM eller Radio Soft og især dansk popmusik. Mine venner siger, at jeg har virkelig dårlig musiksmag.

Bedste ferie?

Som den i sommer, - vi var på Mallorca og i familiesommerhus i Rågeleje.

Relaterede nyheder

Læs mere

Ny plan skal sikre mere omsorg for patienterne

Når borgerne møder sundhedsvæsenet, skal de føle sig velkomne: Tryghed, inddragelse og klar information skal kendetegne møderne. Med det formål har regionerne iværksat en stribe forskellige initiativer, og de bedste bør udbredes, så de kan komme flere patienter til gavn.

Læs mere

Alle over 65 år kan vaccineres mod influenza og covid-19 hos regionerne og apotekerne

Danskere over 65 år og sårbare grupper kan fra 1. oktober 2023 til 15. januar 2024 blive vaccineret mod influenza og covid-19 på regionale vaccinationssteder og apoteker over hele landet. Det er med til at sikre borgerne en nær og let tilgængelig adgang til vaccination.

Læs mere

Apotekerne skal varetage flere sundhedsydelser og aflaste øvrigt sundhedspersonale

Med sundhedsreformen fra maj 2022 blev der nedsat en arbejdsgruppe, der skulle identificere områder, hvor apotekerne kan varetage flere opgaver. Det skal aflaste andre dele af sundhedsvæsenet og styrke patientsikkerheden. Arbejdsgruppen er nu klar med sine anbefalinger.

Læs mere

Regioner til regeringen: Bekæmpelse af ulighed i sundhed kræver mange millioner

Borgere i Danmark bør have lige adgang til sundhedsvæsenet – uanset hvor man bor. Sådan lyder meldingen fra Danske Regioner til regeringen under årets økonomiforhandlinger. Konkret foreslås en ulighedspulje på 250 millioner, der skal fordeles til de områder der er hårdest ramt.

Læs mere