Gå til indhold

Danske Regioner hædrer den bedste inddragelse af patienter

Med en nystiftet pris vil Danske Regioner den 7. april fremhæve og hædre "Årets borgerinddragende initiativ" i sundhedsvæsenet. Prisen uddeles på Danske Regioners generalforsamling

Den nystiftede pris gives til en sygehusafdeling, som med et unikt tiltag fremmer god patientinddragelse. Det vil sige et initiativ, der informerer patienten og støtter patienten i at håndtere sit eget sygdomsforløb - for eksempel ved at patienten får bedre muligheder for at deltage aktivt i planlægningen af eget behandlingsforløb.

Prisen gives i regi af indsatsen Borgernes Sundhedsvæsen, som blev lanceret sidste år af Danske Regioner, regionerne og en række faglige organisationer og patientforeninger.

Vinderen kåres på Danske Regioners generalforsamling 2016 i Aarhus, torsdag den 7. april kl. 15. Ud af 56 indstillede initiativer er der udpeget fem nominerede til prisen.

Vinderen bliver vurderet ud fra, at initiativet skal:

  • Styrke patientens ressourcer
  • Skabe en god dialog med patienten
  • Omsætte patientens ønsker i hverdagen

Vinderen modtager et gavekort på 10.000 kroner, der skal bruges på at forbedre de fysiske rammer på sygehusafdelingen.

En bedømmelseskomité bestående af repræsentanter fra de fem regioner, KL, Danske Patienter, SIND, Lægeforeningen, DSR og FOA har udpeget de fem nominerede. Et patientpanel afgør vinderen.


Læs mere: