Gå til indhold

Flere patienter får sygebesøg af deres egen læge

De praktiserende læger kører nu ud til flere patienter i deres eget hjem eller på kommunale opholdssteder og akutfunktioner.

198.307 gange tog praktiserende læger på sygebesøg i første halvår af i år. Det svarer til 18 procent flere sygebesøg i dagtimerne sammenlignet med samme periode året før.

- Patienter, der er for syge til selv at tage til lægen, har gavn af at få lægen på besøg. Så jeg er glad for, at lægerne oftere tager på sygebesøg i dag sammenlignet med tidligere. Det er en udvikling, vi bevidst har ønsket os fra Danske Regioners side, siger formand Stephanie Lose.

Ny overenskomst har virket

I regionernes seneste overenskomst med de praktiserende læger var der netop fokus på behovet for flere sygebesøg.

- Og udviklingen viser heldigvis nu, at aftalen har haft netop den effekt, som vi ønskede. På den måde har vi kunnet hjælpe kommunerne og borgerne med nemmere at få adgang til en læge, lyder det fra Stephanie Lose.

Vil forebygge alvorlige lidelser og indlæggelser

Aftalen med lægerne blev indgået efter flere år med en nedgang i antallet af sygebesøg.

- Vi regner med at antallet af besøg nu holder et højt niveau, ikke bare kvalitetsmæssigt, men også antalsmæssigt. I fremtiden vil der blive flere borgere med multisygdom og kroniske sygdomme. Og når de har behovet, skal de naturligvis kunne få hjælp helt tæt på - i deres eget hjem, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner og understreger:

- Det er netop den udvikling, vi generelt stræber efter: At hjælpe tidligt og tæt på, så borgere kan undgå alvorlige lidelser og komplikationer, der ellers vil kræve hospitalsindlæggelse.

kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Årets sundhedsdebattør satte fokus på sundhed, superstimuli og manipulation

Årets sundhedsdebattør Nicklas Brendborg satte gang i en debat om sundhed, superstimuli og manipulation af vores belønningssystem foran et veloplagt publikum. Prismodtageren åbnede folkemødet 2024 i Danske Regioners telt, hvor formand Anders Kühnau bød ham velkommen. Nicklas Brendborg får prisen for sin seneste bog 'Vanedyr'.

Læs mere

Danske Regioner om struktur-rapport: Mange gode takter, nu skal vi huske ambitionerne

Der er grund til at rose Sundhedsstrukturkommissionen for et meget grundigt stykke arbejde, og der er mange gode takter i den rapport, som netop er fremlagt. Især er det positivt, at Kommissionen i høj grad har taget ideen om at samle ansvaret for sundhed til sig.

Læs mere

Kronik: Sæt ikke sundhedsambitionerne i bakgear

Lige om lidt afleverer Sundhedsstrukturkommissionen sin rapport, og så går startskuddet til den politiske armlægning om en sundhedsreform. Fra regionerne er budskabet klart: Sæt patienten i centrum. Sæt handling bag ordene. Og sæt barren højt. Så vi får en reform af gavn og ikke blot af navn.

Læs mere

Ny økonomiaftale giver nødvendigt løft og giver regionerne mulighed for at udvikle sundhedsvæsenet

Regeringen og Danske Regioner har indgået en flot økonomiaftale, som med et løft på næsten to milliarder kroner giver regionerne mulighed for at investere i sundhedsvæsenets udvikling. Aftalen giver samtidig regionerne bedre forudsætninger for at styre medicinudgifterne.

Læs mere