Med det nye apparatur kan patienterne måle blodsukkeret med et apparat, der aflæser tallet fra en sensor, der er placeret i patienternes underhud.
I mange tilfælde oplever patienter, at det nye apparatur kan være mere skånsomt end de nuværende målinger, hvor patienterne prikker et lille hul på en finger, og måler værdien fra den bloddråbe, der kommer til syne.
Børn og unge har allerede gavn af teknologien
Fra 2018 har alle børn og unge haft mulighed for at få den nye glukosemåler fra regionerne. Desuden fik voksne med særligt behov også tilbuddet efter en individuel vurdering.
Nu udvides patientgruppen. Særligt voksne med svingende højt blodsukker vil have gavn af tilbuddet. Patienterne skal i dag stikke sig mange gange dagligt for at vide, hvornår de har brug for insulin. Stabil regulering af diabetes er vigtig for at undgå følgesygdomme. De nye retningslinjer er udarbejdet i regi af regionernes nationale netværk for diabetes, som består af fagfolk og samarbejdspartnere. Tilbuddet træder i kraft i alle regioner fra sommeren 2019.
Fokus på effekt af ny og dyr teknologi
- Vi har i første omgang vurderet, at de patienter, der har en dårligt reguleret diabetes, kan få størst udbytte af den nye teknologi. Vi er glade for at kunne give det nye apparatur til flere patienter, siger Karin Friis Bach.
Hun håber, at den nye teknologi vil betyde, at flere dårligt regulerede patienter måler deres blodsukker hyppigt og tager den rigtige dosis insulin, når de har brug for det.
Effekten af tilbuddet skal evalueres om to år.