Gå til indhold

Regionerne er enige med regeringen i behovet for flere hænder i sundhedsvæsenet

Danske Regioner ser positivt på regeringens ambition om at sikre mere personale til vores sundhedsvæsen. På de fleste områder er regionerne allerede i gang, og en af de store udfordringer er at få nok praktiserende læger uden for de store byer.

Der er flere gode takter i regeringens udspil ”Flere hænder og større arbejdsglæde”, mener Danske Regioner.

I udspillet lægger regeringen blandt andet op til at øge antallet af praktiserende læger, sygeplejersker, og social- og sundhedsassistenter og -hjælpere, og det er der behov for, siger Anders Kühnau, der er formand for Løn- og Praksisudvalget i Danske Regioner.

- Vi er helt enige i sigtet med regeringens udspil. Vi har behov for flere hænder i det nære sundhedsvæsen, hvis vi skal realisere regionernes vision om et trygt og nemt sundhedsvæsen tæt på borgernes hverdag, siger Anders Kühnau.

Figurer med forskellige professioner


For at sikre fortsat god behandling af høj kvalitet har de fem regioner allerede i dag stort fokus på at rekruttere og fastholde både sygeplejersker og flere læger i almen praksis. Derfor er det fornuftigt, at regeringen mener, at der er brug for at tiltrække flere alment praktiserende læger til områder med lægemangel. Det er dog ikke nødvendigvis nok blot at øge antallet af uddannelsesstillinger.

- En af de store udfordringer er fortsat, at det er sværere at rekruttere personale og få praktiserende læger uden for de store byer. Det er svært at sikre, at der ikke bare bliver endnu flere stillinger i de store byer, men det indgår vi gerne i en dialog om, siger Anders Kühnau og fortsætter:

- Samtidig skal vi løse den udfordring, at vi allerede i dag har ledige uddannelsesforløb i almen medicin.

Desuden har regionerne efterlyst, at der bliver uddannet flere sygeplejersker, og at flere af dem arbejder fuld tid. Flere af regionernes sygehuse har derfor arbejdet med initiativer, hvor sygeplejerskerne får større arbejdsglæde ved at man giver dem mere indflydelse på deres vagtplaner og tilrettelæggelse af deres arbejdsdag. Mange af de tanker går igen i regeringens udspil, og det er godt, mener Anders Kühnau.

- Det er positivt, at regeringen nu vil øge antallet af pladser på sygeplejerskestudiet. Det har vi efterspurgt set i lyset af rekrutteringssituationen i regioner og kommuner. Regionerne deler eksempelvis regeringens ambition om at få flere sygeplejersker på fuld tid. Det har været vores politik længe, og vi har iværksat en række initiativer på området, som vi gerne deler med regeringen i de kommende drøftelser, siger Anders Kühnau.

kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere