Gå til indhold

ny regering

Regioner ser frem til samarbejdet med ny regering

"Lad os sammen komme i arbejdstøjet og løse udfordringerne i sundhedsvæsenet". Sådan lyder den første hilsen fra formanden for Danske Regioner Stephanie Lose til en ny socialdemokratisk mindretalsregering med Mette Frederiksen i spidsen som statsminister.

 

- Vi glæder os til samarbejdet med den nye regering, og der er nok at tage fat på. Sundhedsvæsenet står foran store udfordringer, og derfor glæder vi os over, at aftalen bag den nye regering så klart slår fast, at der skal investeres i sundhedsvæsenet og ansættes mere personale, siger Stephanie Lose, formand i Danske Regioner.

Stephanie Lose noterer sig også med tilfredshed, at der i aftalen bag den nye regering står, at psykiatrien skal løftes. Ligesom hun glæder sig over, at aftalen slår fast, at der skal ske en målrettet indsats for at sikre flere praktiserende læger i hele landet.

En af de første opgaver for den nye regering bliver at forhandle en aftale med regionerne om de økonomiske rammer for 2020 på plads. Og her er Stephanie Lose helt klar.

- Vi går til forhandlingerne med en klar forventning om et reelt løft af sundhedsvæsenet. Der er brug for, at regionerne får tilført 2 milliarder kroner ekstra for at løse udfordringerne, blandt andet med et stigende antal ældre, siger Stephanie Lose.

Også på andre områder end sundhed ser Stephanie Lose frem til et samarbejde med den nye regering. Hun understreger, at regionerne er parate til at tage et større ansvar for den grønne omstilling - for eksempel når det gælder cirkulær økonomi og omstilling til energieffektive løsninger.

Endelig er Stephanie Lose glad for, at aftalen er et ja til det regionale demokrati i Danmark.

- Jeg vil også gerne rose aftalen for i så høj grad at betone, at der er brug for det regionale demokrati - og ikke for centralisering. Det betyder, at regionerne fortsat vil spille en helt central rolle for et Danmark i balance - og det er vi klar til, siger Stephanie Lose.