Gå til indhold

Ekstra penge til fødeområdet på finansloven 2022

Der er afsat 100 millioner kroner i finansloven for 2022, som er øremærket til fødeområdet.

Danske Regioner har flere gange gjort sundhedsministeren opmærksom på, at der særligt er pres på fødeområde i sundhedsvæsenet, derfor er næstformanden glad for, at området kan se frem til flere midler:

- Det glæder mig, at man har lyttet og prioriteret området økonomisk, og jeg håber, at aftaleparterne vil lytte til os i regionerne, jordemødrene og fødselslægerne, når midlerne skal prioriteres, siger Ulla Astman, der er næstformand for Danske Regioner og fortsætter:

- Ligesom andre områder af sundhedsvæsnet er det vigtigt, at vi inden for fødselsområdet bruger vores ressourcer der, hvor de kommer til størst gavn for familierne. Alle skal have et trygt og godt fødselsforløb, og gravide og familier har forskellige behov. Der er i særlig høj grad brug for, at personalet har tiden til at se de gravide og vurdere deres individuelle behov, så vi kan tilbyde dem det, den enkelte nybagte familie har brug for.

Midlerne til fødeområdet indgår som en del af den endelige aftale for finansloven. Af finansloven fremgår det, at aftalepartierne prioriterer 100 mio. kroner i 2022, 110 mio. kroner i 2023, 115 mio. kroner i 2024 og 150 mio. kroner i 2025.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Læs mere

Relaterede nyheder