Gå til indhold

Generalforsamling 2021

Fremtidens sundhedsvæsen til debat på Danske Regioners generalforsamling

Danske Regioner holder sin årlige generalforsamling på torsdag den 20. maj, og på grund af covid-19 bliver den virtuel lige som sidste år. Dagen bliver dog stadig fyldt med levende politisk debat om sundhedsvæsenet, corona, klima og andre af tidens vigtigste politiske emner. Statsminister Mette Frederiksen leverer regeringens hilsen.

På torsdag den 20. maj mødes de 205 regionsrådspolitikere til den årlige generalforsamling i Danske Regioner.

Som resten af det danske samfund er generalforsamlingen stadig påvirket af covid-19, og derfor vil den igen i år blive afholdt virtuelt og fra forskellige lokationer rundt om i landet.

De regionale folkevalgte vil deltage fra de fem regionshuse, og herfra vil deres politiske indlæg blive transmitteret direkte. Derudover medvirker Danske Regioners formandskab og generalforsamlingens gæstetalere fra et studie i Roskilde.

Trods omstændighederne er programmet stadig tætpakket: Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, holder tale omkring kl. 10.30, og derefter leverer statsminister, Mette Frederiksen, en virtuel hilsen til regionerne. KL’s formand, Jacob Bundsgaard, deltager også i en debat med regionalpolitikerne om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.

I løbet af generalforsamlingen vil der desuden være politiske diskussioner om alt det, der rør sig i regionerne – blandt andet corona-krisen, den kommende sundhedsaftale, 10-årsplanen for psykiatrien og klimaet.

Derudover vil Danske Regioner præsentere nye politiske udspil, og prisen for årets borgerinddragende initiativ vil blive overrakt.

Generalforsamlingen falder i år oven i de igangværende økonomiforhandlinger mellem Danske Regioner og regeringen om regionernes økonomi i 2022.

 

Følg med

Du kan læse mere om generalforsamlingen og find live-streaming af begivenheden på www.regioner.dk/GF21

Følg også generalforsamlingen på sociale medier via #regioner21.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Trine Korsgaard, sekretariatschef
Ledelsessekretariatet
M: 2580 9012
E: tko@regioner.dk

Morten Christensen, presserådgiver
Kommunikation
M: 3069 1917
E: moc@regioner.dk

Følg med

Udspil, taler, fotos og livestreaming fra GF21

Få overblik over begivenhederne på Danske Regioners generalforsamling torsdag den 20. maj.

regioner.dk/gf21 finder du program, fotos, politiske udspil og ikke mindst en video med livestreaming fra generalforsamlingen, så du dagen igennem kan følge med i begivenhederne.

Relaterede nyheder

Læs mere