Gå til indhold

Regionernes Politiske Topmøde 2024

Fremtidens sundhedsvæsen til debat på Regionernes Politiske Topmøde

Hvilke strukturelle forandringer skal der til for at styrke det nære sundhedsvæsen og skabe bedre sammenhæng for patienterne? Det og meget andet er til debat, når Regionernes Politiske Topmøde løber af stablen i Aarhus torsdag den 11. april.

Torsdag den 11. april samles regionsrådspolitikere, ministre, folketingsmedlemmer repræsentanter fra sundheds- og interesseorganisationer og mange flere til Regionernes Politiske Topmøde i Centralværkstedet i Aarhus.

Med regeringens nedsatte sundhedsstrukturkommission og den igangværende diskussion om fremtidens sundhedsvæsen venter der en spændende dag fyldt med aktuelle debatter.

Formiddagens program byder på regeringens hilsen, der i år leveres af statsminister Mette Frederiksen. Inden da giver Danske Regioners formand Anders Kühnau sin mundtlige beretning.

Talerne efterfølges af en samtale mellem Danske Regioners formand, sundheds- og indenrigsminister Sophie Løhde og direktør i Danske Patienter Morten Freil om visioner for sundhedsvæsenet.

Tekst fortsætter under illustration


Herefter styrer moderator Nynne Bjerre Christensen partilederdebatten mellem Nicolai Wammen (A), Troels Lund Poulsen (V), Lars Løkke Rasmussen (M), Pia Olsen Dyhr (F), Mona Juul (C), Martin Lidegaard (B) og Susie Jessen (Æ) med fokus på, hvordan vi skaber et mere sammenhængende og nært sundhedsvæsen for patienterne i fremtiden.

Over middag optages Altingets podcast ”Politisk Stuegang” med forskningsprofessor fra VIVE Jakob Kjellberg og formand for Lægeforeningen Camilla Rathcke. Udsendelsen tager udgangspunkt i statsministerens hilsen og talen fra formand Anders Kühnau, og der vil derfor være mulighed for at komme vidt omkring.

Midt på eftermiddagen uddeles prisen for Årets Patientoplevelse, hvor årets tema er samarbejdet med civilsamfundet. Derefter får de 205 regionsrådspolitikerne ordet og debatterer aktuelle dagsordener på tværs af regioner og partier. 

Følg topmødet direkte

Du kan læse mere om Regionernes Politiske Topmøde, se udspil og finde pressefotos fra dagen på vores hjemmeside, hvor vi også livestreamer hele dagen. Følg og deltag også i debatten på sociale medier ved at bruge #regioner24. 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder