Gå til indhold

Borgertip fører til undersøgelser af flere brandøvelsespladser

Danske Regioner offentliggjorde i september en liste over brandøvelsespladser, som skal undersøges nærmere for PFOS-forureninger. Siden da har flere borgere henvendt sig med tip om andre mulige pladser, og regionerne gransker nu, om flere lokaliteter skal med på listen.

Borgere rundt omkring i landet har de seneste måneder kontaktet regioner og kommuner med oplysninger om steder, hvor der kan have været brandøvelsespladser. Det sker, efter at Danske Regioner i september offentliggjorde en liste med 145 lokaliteter, som skal undersøges nærmere for forureninger med stoffet PFOS.

Hver region har fået omkring en håndfuld tip om andre mulige lokaliteter end dem, der står på listen nu. Oplysningerne er typisk kommet ved, at borgere har indmeldt deres kendskab til, hvor der har været udført brandøvelser eller er udspredt brandskum i større eller mindre grad i lokalområdet.

Regionerne sætter stor pris på borgernes engagement i at få kortlagt alle relevante lokaliteter, så mulige forureninger kan opdages. Derfor ser regionerne nu nærmere på borgernes tip og forsøger at få verificeret oplysningerne gennem andre kilder. Hvis det med rimelig sandsynlighed kan fastslås, at der har været en brandøvelsesplads, kommer den med på den samlede liste over pladser, som skal undersøges nærmere.

Det er aftalt, at regionerne indsender en opdateret liste med eventuelt ekstra lokaliteter til Miljøstyrelsen den 15. november. Herefter vil listen blive opdateret en gang i kvartalet, indtil alle tip er undersøgt.

Hvis man som borger kender til et andet sted, hvor der er foretaget brandøvelser oftere end bare en enkelt gang, kan man kontakte den pågældende region og oplyse om det. Vær gerne så specifik som mulig i forhold til placeringen af brandøvelsespladsen.

hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder